«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 14

Εχθές 9

Εβδομάδα 14

Μήνας 329

Σύνολο 43183

Currently are 6 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Το περιοδικό μας  

Pages from Poaxia pdf 48o

   

Ο καιρός  

   
   

kriseis 2017Για ακόμα μία φορά για τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των Αξιωματικών εφαρμόστηκε το διαχρονικά αναχρονιστικό νομικό πλαίσιο, που δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση τις αξιοκρατικές επιλογές και «επιτρέπει» την απαράδεκτη κατάσταση αποστρατείας συναδέλφων με λίγα χρόνια υπηρεσίας και ηλικία 50-52 ετών, καθώς «παρασύρονται» σ’ αυτήν λόγω προαγωγής νεοτέρων στην επιτερίδα συναδέλφων, αλλά και με την διαδικασία των «τσιμπητών».

          Με την εφαρμογή του ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού Νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση τον Μάιο του 2016 και μειώνει τις συντάξεις μεσοσταθμικά περί το 25%, οι αποστρατευόμενοι συνάδελφοι που δεν έχουν τουλάχιστον τριακονταπενταετή πραγματική υπηρεσία στο Σώμα, οδηγούνται κυριολεκτικά στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, και επιπλέον το κοινωνικό σύνολο αποστερείτε τις υπηρεσίες έμπειρων και ικανών Αξιωματικών σε μία καθ’ όλα παραγωγική ηλικία.

          Η πολιτική και φυσική Ηγεσία παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις ότι θα επίλυε με νομοθετική πρωτοβουλία, το μείζον αυτό πρόβλημα για τους κρινόμενους Αξιωματικούς, ουδέν έπραξε, πέραν της συστάσεως μίας επιτροπής που δεν κατόρθωσε για αρκετούς μήνες να φέρει εις πέρας το έργο της.

          Ιδιαίτερης επισήμανσης χρήζει ότι, το αντίστοιχο πρόβλημα οι Ένοπλες Δυνάμεις το έχουν αντιμετωπίσει, εν αντιθέσει με την Ελληνική Αστυνομία που μέχρι σήμερα δεν το έχει επιλύσει.

          Καλούμε την πολιτική και φυσική Ηγεσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσα νομοθετική λύση, που θα διασφαλίζει την αξιοκρατία στις κρίσεις και προαγωγές των Αξιωματικών, αλλά και θα εξασφαλίζει την κατ’ ελάχιστον τριακονταπενταετή παραμονή στο Σώμα ( εκτός βεβαίως των εχόντων σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα).

          Η διατήρηση της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης, αποτελεί πραγματική «ομηρεία» των κρινομένων Αξιωματικών, υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της αποστρατείας και της συνταξιοδοτικής εξαθλίωσής των, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που επιφέρει αυτό στην αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος.

 

enaxia proedros grammateas

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής