«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 7

Εβδομάδα 20

Μήνας 109

Σύνολο 43498

Currently are 24 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Το περιοδικό μας  

Pages from Poaxia pdf 48o

   

Ο καιρός  

   
   

anakoinwsh to kratos dikaiou den ekviazetaiΕρωτηματικά και απορίες προξενεί η ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ, που καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων την Τρίτη 14-02-2017, με αφορμή την εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορουμένους Αστυνομικούς, για επεισόδια που έγιναν στην πλατεία Συντάγματος το καλοκαίρι του 2011, κατά την διάρκεια μεγαλειώδους λαϊκής αντιμνημονιακής συγκέντρωσης.

Στην προαναφερόμενη ανακοίνωση γίνεται προσπάθεια από τους συντάκτες της, να συνδεθούν οι συλλογικοί αγώνες των εργαζομένων και συνταξιούχων ενάντια στις βάρβαρες και αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές, όπου συμμετέχουν με ισχυρή παρουσία εργαζόμενοι και συνταξιούχοι των σωμάτων ασφαλείας, με μία ποινική υπόθεση που θα εκδικαστεί από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη με όλες τις εγγυήσεις που προβλέπονται από το κράτος Δικαίου.

Επίσης επιχειρείται η δημιουργία συνθηκών λαϊκού δικαστηρίου, προκειμένου να οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι στην «σταύρωση» με το «Άρον άρον σταύρωσον αυτούς».

Η Ένωση μας καταδικάζει αυτές τις πρακτικές, που ουδόλως αρμόζουν σε συνδικαλιστικά σωματεία, τα οποία ως θεσμικοί φορείς οφείλουν να στηρίζουν τους θεσμούς και την συνταγματική λειτουργία τους.

Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι στη χώρα μας η δικαιοσύνη απονέμεται σύμφωνα με τους κανόνες του κράτους Δικαίου, χωρίς να επηρεάζεται από επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού και άλλους εξωγενείς παράγοντες.

 

enaxia proedros grammateas

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής