«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 7

Εβδομάδα 20

Μήνας 109

Σύνολο 43498

Currently are 40 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Το περιοδικό μας  

Pages from Poaxia pdf 48o

   

Ο καιρός  

   
   

anakoinwsh yat dikasthriaΈντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια επικρατεί, σε όλους τους συναδέλφους, με το νέο περιστατικό εις βάρος αστυνομικού της Υ.Α.Τ., που εκτελούσε υπηρεσία με την Διμοιρία του, στο Εφετείο Αθηνών, στη δίκη της Χ.Α. την 14/02/2017.

Ο συνάδελφος κλήθηκε να αποδείξει ότι ο φορητός φορτιστής (Power Bank) που έφερε στην στολή του, δεν ήταν «κρυφή» κάμερα. Και αυτό γιατί οι παραυρεθέντες στην δίκη, οι οποίοι μετέτρεψαν την αίθουσα του δικαστηρίου σε εξέδρα γηπέδου με τα πρωτοφανή επεισόδια που είχαν ως συνέπεια τη διακοπή της δίκης, «επέβαλλαν» και την άποψη τους να ελεγχθεί ο εν λόγω αστυνομικός για παράνομη συμπεριφορά, δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο δυσμενείς εντυπώσεις για τον εν λόγω συνάδελφο, αλλά και ευρύτερα για την εύνομη λειτουργία του Σώματος.

Προκαλεί εύλογη απορία, γιατί οδηγήθηκε ο αστυνομικός ενώπιον ανωτάτων υπηρεσιακών παραγόντων για να «διαλευκανθεί η υπόθεση», επιτείνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις δυσμενείς εντυπώσεις που αναπαρήχθησαν από πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στον επαγγελματία αστυνομικό που εκτελεί υπηρεσία στο «πεζοδρόμιο», υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, για να διασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών;  

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους επικεφαλής αξιωματικούς για τον

έλεγχο των υφισταμένων τους;

Δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι οι προβληματικές ασυρματικές επικοινωνίες, έχουν καταστήσει απαραίτητη την χρήση κινητών τηλεφώνων για την επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων;

Κατά την άποψη μας είναι αδιανόητο ο έλεγχος νομιμότητας των ενεργειών των συναδέλφων να γίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Οφείλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε με τις ενέργειές μας, την προσωπικότητα των συναδέλφων, οι οποίοι πολλές φορές βρίσκονται ως εξιλαστήρια θύματα, στο μέσον διασταυρούμενων επικοινωνιακών τακτικών, αλλά και το κύρος του Σώματος που πολλές φορές πλήττεται ατυχώς και αδίκως.

enaxia proedros grammateas

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής