«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 10

Εχθές 11

Εβδομάδα 45

Μήνας 199

Σύνολο 44233

Currently are 6 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

anadiorganosi elasΗ Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή κατάθεσης προς διαβούλευση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε την αναδιάταξη και αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, προέτρεψε την Πολιτική και Φυσική ηγεσία να προχωρήσει σε μία δομική μεταρρύθμιση στον εν πολλοίς γερασμένο και γραφειοκρατικό οργανισμό της Αστυνομίας.

Στόχος αυτής της μεταρρύθμισης όφειλε να είναι η εξοικονόμηση ανθρωπίνων και υλικών πόρων στην κατεύθυνση συγχώνευσης αστυνομικών υπηρεσιών, κυρίως Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας (πολλά από τα οποία βρίσκονται σε μεταξύ των απόσταση 1-2 χιλιομέτρων) και ορθολογικής κατανομής του ανθρωπίνου δυναμικού σε μάχιμες και κατά τεκμήριο «δύσκολες» υπηρεσίες ( Α.Τ., Τ.Α., κτλ.), οι οποίες είναι υποστελεχωμένες και δεν μπορούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις τους, που είναι η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας.

Αντ’ αυτού είχαμε μία αναδιάταξη - αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, που με δυσκολία χαρακτηρίζεται «μερεμέτι», όταν το οικοδόμημα χρειάζεται ολικής ανακαίνισης. Επιπλέον και στα «μερεμέτια» υπήρξαν ατυχείς χειρισμοί με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Δ/νση Άμεσης Δράσης, όπου η νέα οργανωτική δομή στην Υποδ/νση Άμεσης Επέμβασης των περιπολικών, δημιουργεί δυσλειτουργίες και περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες, με τουλάχιστον αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Είναι σαφές ότι η Πολιτική Ηγεσία υπαναχώρησε και δεν συγκρούστηκε με τις εστίες των χρόνιων παθογενειών και πελατειακών λογικών που ταλαιπωρούν τον οργανισμό της Αστυνομίας, υπολογίζοντας προφανώς το κακώς νοούμενο πολιτικό κόστος και τυχόν δυσαρέσκειες που θα προκαλούνταν σε παράγοντες που θα έχαναν την βόλεψή τους εντός και εκτός Σώματος.

Αφήνοντας όμως την κατάσταση κατ‘ ουσίαν απαράλλαχτη, αφ’ ενός μεν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στον πολίτη δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, αφ’ ετέρου δε, καταπονούνται υπέρμετρα οι συνάδελφοι των μάχιμων υπηρεσιών, κυρίως Α.Τ. και Τ.Α., που είναι υποστελεχωμένες, εργαζόμενοι πολλές φορές πέραν των ωραρίων τους και χωρίς ημερήσια ανάπαυση.

Η Ένωσή μας συναισθανόμενη πλήρως την κρισιμότητα των περιστάσεων, υποστηρίζει σθεναρά μία δομική μεταρρύθμιση, που θα έχει ως στόχο όσο το δυνατόν περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο, προσανατολισμένους στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας που απασχολεί την καθημερινότητα του πολίτη (κλοπές, διαρρήξεις,  εισβολές σε σπίτια, ληστείες κτλ.) και τον κάνει να νιώθει ανασφαλής ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Και αυτό για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται να «σπάσουν πολλά αυγά» και να δυσαρεστηθούν πολλοί εντός και εκτός Σώματος. Σε μία τέτοια προσπάθεια εμείς θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες χωρίς λαϊκισμούς και «χαϊδέματα αυτιών» συναδέλφων.

 

enaxia proedros grammateas

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής