«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 10

Εχθές 11

Εβδομάδα 45

Μήνας 199

Σύνολο 44233

Currently are 17 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

koinoΣε μία κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ», που αποδείχθηκε μικρή από το πλήθος των παρευρισκομένων μελών μας, την Τρίτη 04/04/2017, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας. Την Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Δημήτριος, ο προϊστάμενος του επιτελείου Α.Ε.Α. Αντιστράτηγος κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ Μιχαήλ, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ανδρέας, ο Γ.Α.Δ.Α. Υποστράτηγος κ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλκιβιάδης, ο προϊστάμενος Δ/νσης Οικονομικού και πληροφορικής Α.Ε.Α. Υποστράτηγος κ. ΚΩΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, η Πρόεδρος και Διοικητής του ΤΕΑΠΑΣΑ Ταξίαρχος κα. ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα, οι εκπρόσωποι των κομμάτων: κα. ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ Παναγιώτα βουλευτής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Άδωνις, οι βουλευτές της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.κ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ Μιλτιάδης και ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ Δημήτριος, ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  κ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ Θεόδωρος, ο βουλευτής του ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΠΑΦΙΛΗΣ Αθανάσιος, ο βουλευτής των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΚΑΤΣΙΚΗΣ Κωνσταντίνος, ο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος εκπρόσωπος της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ο συντονιστής του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. ΜΑΛΑΓΚΟΝΙΑΡΗΣ Γεώργιος, ο συντονιστής του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας της Ν.Δ. κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Πάτροκλος,  ο κ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Βασίλειος Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. Ε.Α..

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.) το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος κ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης, ο Γεν. Γραμματέας κ. ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ Αριστείδης, ο Γ΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας κ. ΠΕΤΡΟΥ Νικόλαος, ο Οργανωτικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Κρήτης κ. ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ Στυλιανός, o Εκτελεστικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Δημόσιων Σχέσεων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κ. ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ Αθανάσιος, ο Ειδικός Γραμματέας οικονομικών – ασφαλιστικών – θεσμικών και θεμάτων προσωπικού κ. ΠΛΑΤΙΑΣ Κωνσταντίνος,  ο ταμίας κ. ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ Πέτρος, ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων κ. ΚΟΥΚΟΥΦΙΚΗΣ Σταύρος, ο Αναπλ. Διεθνών Σχέσεων κ. ΓΟΥΣΙΑΣ Θεόδωρος, ο Υπεύθυνος  καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ Ιωάννης, ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ Αρθούρος και ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνος.

Από τα πρωτοβάθμια σωματεία της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. παραβρέθηκαν, πέραν των Προέδρων Α.Μ.Θ. και Π.ΕΝ.Α.Α. που αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Κεντρικής Μακεδονίας κ. ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ιωάννης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. ΓΚΟΥΛΙΑΜΑΣ Περικλής, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Κρήτης κ. ΖΕΡΒΑΚΗΣ Πέτρος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ευθύμιος με τον Γεν. Γραμματέα κ. ΣΤΕΡΓΟΥ Γεώργιο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου κ. ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ Θεόδωρος με τον ταμία κ. ΔΙΑΜΑΝΤΗ Σπυρίδων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πελοπονήσσου κ. ΑΞΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας με τον Γεν. Γραμματέα κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδας κ. ΜΠΡΑΝΗΣ Γεώργιος με τον Γεν. Γραμματέα κ. ΑΡΧΟΝΤΗ Γεώργιο.

Από λοιπούς συνδικαλιστικούς φορείς ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών κ. ΝΤΟΥΜΑΣ Βασίλειος με τον Γεν. Γραμματέα κ. ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟ Ευστράτιο, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, με τον Αντιπρόεδρο κ. ΜΠΕΤΑ Δημήτριο, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών κ. ΜΥΛΩΝΑΣ Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σ.Α. Αττικής κ. ΚΟΝΤΑΡΙΔΗΣ Χρήστος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. ΚΑΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος.

vrantzasΣτο πρώτο μέρος της εκδήλωσης από τον Πρόεδρο της Ένωσής μας, αλλά και από τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., τέθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν το Σώμα και τους εργαζομένους σ' αυτό, αλλά και προτάσεις προς επίλυση αυτών, με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά και των πολιτικών κομμάτων και τον κ. Επιτελάρχη να καταθέτουν τις θέσεις και προτάσεις των, επί των θεμάτων που ετέθησαν.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της Γ.Σ. όπου, αφού εγκρίθηκαν ομοφώνως ο διοικητικός απολογισμός, ο οικονομικός απολογισμός έτους 2016 και ο προϋπολογισμός έτους 2017, συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα που απασχολούν το Σώμα και τους εργαζομένους σ' αυτό ( θεσμικά- οικονομικά- ασφαλιστικά) και εξεδόθη ομοφώνως το παρακάτω ψήφισμα:

Εμείς οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής που συμμετείχαμε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας που πραγματοποιήθηκε την 04/04/2017 στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία μας γιατην συνεχιζόμενη πολιτική των περικοπών και των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων που πλήττουν την Αστυνομική οικογένεια, τον Αστυνομικό οργανισμό και την Ελληνική κοινωνία γενικότερα, μέλος της οποίας είναι και ο Έλληνας Αστυνομικό.

Σ’ αυτό το ιδιόμορφο και ζοφερό κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή, η θωράκιση-ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίαςείναι επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ, κυρίως για λόγους κοινωνικοοικονομικής στρατηγικής, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο νευραλγικό της ρόλο, στις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών και τις υψηλές προσδοκίες του Έλληνα Πολίτη, για παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών ασφαλείας,συμβάλλοντας έτσι στην ενδυνάμωση των θεσμών,στην κοινωνική συνοχή, στην αλληλεγγύη του κοινωνικού συνόλου και στην διαμόρφωση ευδόκιμου οικονομικά, περιβάλλοντος ομαλότητας και ασφάλειας, προϋποθέσεις βασικές για την επανεκκίνηση της παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας της Χώρας.

katsiamakasΚαταθέτουμε παράλληλα την αγωνία μας για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όσον οι υφιστάμενες πολιτικές της παρατεταμένης λιτότητας και η οικονομική ύφεση ενέχει τον κίνδυνο της διάλυσης του Κοινωνικού Ιστού και τη χρησιμοποίηση των εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως κυματοθραύστη των κοινωνικών αντιδράσεων και ελατήριο απορρόφησης των λαϊκών κραδασμών οργής και αγανάκτησης, κάτι που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

Κρίνουμε ότι πρέπει ΑΜΕΣΑ να εκπληρωθούν τα παρακάτω θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, που αποτελούν προϊόντα σοβαρού προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου κατά την διαδικασία της Γ.Σ., για την υλοποίηση των οποίων δηλώνουμε, ότι θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωση.

 

Α΄.ΘΕΣΜΙΚΑ

Απαιτούμε:

 

1. Την δομική μεταρρύθμιση του οργανισμού της ΕΛ.ΑΣ., που θα συγκρούεται με χρόνιες παθογένειες και πελατειακές λογικές και θα έχει ως στόχο την ορθολογική κατανομή του αστυνομικού προσωπικού σε επιχειρησιακούς τομείς δράσης πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητος, κυρίως αυτής που απασχολεί τον πολίτη και τον κάνει να αισθάνεται ανασφαλής ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι(κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, εισβολές σε σπίτια κτλ.). Άμεση ενίσχυση με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή των Α.Τ. και Τ.Α., υπηρεσιών που είναι το κύτταρο της τοπικής αστυνόμευσης και πρώτα σε αυτές προστρέχει ο πολίτης για τα προβλήματα που τον απασχολούν.

 2. Την ριζική αναμόρφωση του ισχύοντος Συστήματος Κρίσεων – Προαγωγών προκειμένου να εξασφαλιστεί αξιοκρατία – διαφάνεια και κατ’ ελάχιστον τριαντακονταετή παραμονή στο Σώμα όλων των Αξιωματικών, με την παράλληλη συμμετοχή εκπροσώπων μας στα Συμβούλια Κρίσεων – Προαγωγών.

3. Την τροποποίηση του ισχύοντος συστήματος βαθμολόγησης-αξιολόγησης της υπηρεσιακής απόδοσης του Αστυνομικού προσωπικού με την εισαγωγή της εκατοσταβάθμιας κλίμακας αλλά και συγκεκριμένων αντικειμενικών κριτηρίων. Γνωστοποίηση των σχετικών εκθέσεων αξιολόγησης, στους αξιολογούμενους Αξιωματικούς, με επίδοση αντιγράφων κατά την γνωστοποίηση της βαθμολογίας και εισαγωγή μοχλών – κινήτρων προς μεγιστοποίηση της υπηρεσιακής απόδοσης όλου του προσωπικού.

4. Την ουσιαστική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών των Αστυνομικών Σχολών και την σύσταση επιτροπής με συμμετοχή εκπροσώπων μας, που θα εξετάσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες, στην κατεύθυνση των σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας. Ποιοτική αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα και τα γνωστικά αντικείμενα, από την  Σχολή μέχρι και τις περαιτέρω μετεκπαιδεύσεις,κατά την ενεργό υπηρεσία.

5. Την νομική και θεσμική θωράκιση του Διοικητή: α) Αναγνώριση του δύσκολου και νευραλγικού του ρόλου, τόσο με την χορήγηση σημαντικών κινήτρων Διοίκησης, όσο και με την «ντε φάκτο» απόδοση ποινικής και πειθαρχικής ευθύνης αποκλειστικά και μόνο στον κάθε υπαίτιο αστυνομικό, χωρίς να ερμηνεύεται αυτή και ως παράλειψη του Διοικητή. β) Θεσμοθέτηση ελάχιστου χρόνου παραμονής έκαστου Διοικητή, έχοντας παράλληλα το δικαίωμα επιλογής των άμεσων συνεργατών του, εξασφάλιση ευελιξίας κινήσεων, απαλλαγή του από πάρεργα (μέτρα τάξης και ασφαλείας εκτός της τοπικής του αρμοδιότητας) και ανάδειξη του ρόλου του ως μάνατζερ της υπηρεσιακής μονάδας που διοικεί, με ανάλογη οικονομική ανταμοιβή.

6. Τον καθορισμό ενός ανθρώπινου, εργασιακού ωραρίου για τον Διοικητή-Διευθυντή εκάστης Υπηρεσίας, που σήμερα βρίσκεται σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας όλο το 24ωρο ,χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα.

7. Την αναπλήρωση  των  Διοικητών  Αξιωματικών από τον Υποδιοικητή ή  άλλον  Αξιωματικό ήάλλο βαθμοφόρο της Υπηρεσίας, σε κάθε περίπτωση που αυτοί διατίθενται με διαταγή σε μέτρα εκτός της εδαφικής περιοχής ευθύνης της Υπηρεσίας τους ή συμμετέχουν σε Συμβούλια, Υπηρεσιακές Επιτροπές, εκπαιδεύσεις ως διδάσκοντες, διότι είναι βιολογικά αδύνατο να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε δύο ρόλους ταυτόχρονα.Ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών με δεύτερο Αξ/κο-Υποδιοικητή (όπου δεν υπάρχει), ώστε αφενός να διευκολύνεται η αναπλήρωση των Διοικητών, αφετέρου να επιμερίζεται το δύσκολο έργο της διοίκησης.

8. Την εφαρμογή των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας, με την άμεση αποσυμφόρηση των κρατητηρίων των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Ο αυξημένος αριθμός των κρατουμένων και οι ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές δεν αποτελούν μόνο προβλήματα υπηρεσιακής φύσεως, αλλά συνδέονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

9. Τον χαρακτηρισμό του αστυνομικού επαγγέλματος ως “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ”.

10. Τον σεβασμό και την εφαρμογή των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων τόσο για τις πειθαρχικές ποινές όσο και για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα που δικαιώνει το αστυνομικό προσωπικό. Απεμπλοκή από το Ν.4093/2012 σχετικά με την υποβολή αυτοδίκαιης αργίας, καθόσον η πειθαρχική διαδικασία στην Ελληνική Αστυνομία κινείται με γοργούς ρυθμούς και ολοκληρώνεται χωρίς καθυστερήσεις.

11. Την διαβούλευση και την παγίωση της συμμετοχής των συνδικαλιστικών μας οργάνων στη λήψη ουσιαστικών, κρίσιμων αποφάσεων για το Σώμα και τις επιμέρους λειτουργίες του (πειθαρχικό δίκαιο, ασφαλιστικό, κρίσεις, προαγωγές, σύστημα μεταθέσεων κλπ) αλλά και τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό των Κανονισμών του Σώματος, με ταυτόχρονη κωδικοποίησή τους.

12.       Την τροποποίηση του άρθρου 7, παρ. 7 του Ν. 3686/2008  “Ρυθμίσεις θεμάτων Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας” καθώς και του Ν.4058/2012 [σύμφωνα και με πρόσφατη πρόταση της Ομοσπονδίας μας], ώστε να εξαλειφθεί η σημερινή ανωμαλία που έχει παρατηρηθεί αναφορικά με την προαγωγή των Ανθυπαστυνόμων στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄,με τηνθέσπιση ξεχωριστής επετηρίδας Ανθυπαστυνόμων για την βαθμολογική τους εξέλιξη, προς αποφυγή των αλλεπάλληλων δικαστικών διεκδικήσεων Ανθυπαστυνόμων, που καταλήγουν στην έκδοση διαφορετικών δικαστικών αποφάσεων (δικαστικός τραγέλαφος). Την θεσμική διαμόρφωση δίκαιης λύσης του ζητήματος με εναρμόνιση της νομοθεσίας σύμφωνα και με τα ισχύοντα στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα.

Β΄.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Διεκδικούμε:

 

1. Την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, περί αποκατάστασης του μισθολογίου μας στα επίπεδα του 2012.

2. Την κατάργηση του νόμου για το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και ωριμάνσεων χρόνου και επανισχύ αυτών από 01/01/2017.

3. Tην επαναφορά της νυχτερινής αποζημίωσης στα 2,90 ευρώ την ώρα.

4. Την θεσμοθέτηση Επιδόματος παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών.

5. Την αναπροσαρμογή του επιδόματος διοίκησης για όλους τους διοικούντες   Αξιωματικούς, επιπέδου Τμήματος, Διεύθυνσης.       

Γ ΄. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ

Απαιτούμε :

 

1. Την κατάργηση του αντιασφαλιστικού Νόμου 4387/2016, που μειώνει τις συντάξεις μεσοσταθμικά κατά 30%.

2. Να μην υπάρξει ουδεμία περαιτέρω μείωση των μερισμάτων του Μ.Τ.Σ. και των Επικουρικών Ταμείων. Εξυγίανση των οικονομικών τους, με αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων και χωρίς περαιτέρω αύξηση των μηνιαίων παρακρατήσεων των εν ενεργεία αστυνομικών.

3 Την χρονική συντόμευση της καταβολής του ΕΦΑΠΑΞ στους δικαιούχους απόστρατους του Σώματος, καθώς και επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης της πρώτης πράξης συνταξιοδότησης.

4. Την προσαύξηση κατά τρία επιπλέον έτη του δικαιώματος των αστυνομικών για αναγνώριση της ¨μάχιμης πενταετίας¨, ήτοι σε οκτώ χρόνια συνολικά, με τις ίδιες εισφορές-κρατήσεις αναλογικά του σήμερα, για την αναγνώριση περισσότερων χρόνων υπηρεσίας από όσους το επιθυμούν, εξαιτίας της αντίστοιχης υποχρεωτικής αύξησης των ετών θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από 25 σε 40 έτη, καθόσον έτσι προκύπτει συμπλήρωση από την έκτη μέρα εργασίας του αστυνομικού στη βδομάδα, όχι 5 αλλά ¨8 μάχιμα έτη¨ κατά αναλογία, στο διάστημα αυτό.

 

Καταγγέλλουμε:

 

Τις βάρβαρες και αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν στόχο την μισθολογική και συνταξιοδοτική μας ισοπέδωση και την επαναφορά των εργασιακών συνθηκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής και ανυποχώρητος μέχρι την ανατροπή αυτών των πολιτικών

 

 

Φωτογραφίες από την Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής :

 

panel enaxia1

 

genikos

 

karamalakis

 

kozoboli syriza

 

georgiadis adwnis

 

 

kyriazidi nd

 

papatheodorourou dhm symparat

 

 

papafilis

 

katsikis

 

mavropoulos laiki enothta

 

malliagwniaris syriza

 

xarwni

 

doumas eid frour

 

poasa xrystakopoulos

 

proedros ergat athina

 

nikolaou kanellos

 

platias

 

kokalis

 

kalamatas

 

proedreio

 

enaxia penaa

 

enaxia eakm

 

kalamatas kanellos

 

nespaa katsiamakas

 

penaa nespaa

 

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής