«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 10

Εχθές 11

Εβδομάδα 45

Μήνας 199

Σύνολο 44233

Currently are 5 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   
kokalisΕν έτη 2017, στην Ελληνική Αστυνομία ακόμα
το ρεπό και το αδιάθετο είναι μη δεδομένο, στα Α.Τ. Ομονοίας και Αγίου Παντελεήμονα έχουν σταματήσει πλέον να μετρούν τα οφειλόμενα ρεπό
η εβδομαδιαία υπηρεσία το ίδιο, (μη δεδομένη)
η αναδιάρθρωση 1 προχωράει με αργούς ρυθμούς και αναμένουμε να δούμε τα όποια αποτελέσματα, οικονομικά κυρίως καθόσον άποψη μου είναι ότι τα αποτελέσματα στην εξοικονόμηση δύναμης θα είναι μικρά.
Μήπως, ενόσω υλοποιείται η αναδιάρθρωση 1 να ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση 2, η οποία να περιλαμβάνει:
αναδιάρθρωση της Αντιτρομοκρατικής, με σαφή ορισμό της οργανικής της δύναμης
αναδιάρθρωση της Γενικής Επισήμων
όλων των επιτελικών υπηρεσιών του Αρχηγείου και της ΓΑΔΑ
καθώς και των Διευθύνσεων Αστυνομίας
Απο εκεί θα προκύψει ουσιαστική εξοικονόμηση δύναμης που θα έχει αντίκρυσμα στην λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων ασφαλείας, και συνεπακόλουθα στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στον πολίτη.
Και συνεχίζοντας, μήπως είναι καιρός να αλλάξει η νοοτροπία λήψης μέτρων, που διαρρέει την αστυνομία εδώ και δεκαετίες, και να αντικατασταθεί απο την ουσιαστική αστυνόμευση και παράλληλα η Γενική Επισήμων να αναλάβει αποκλειστικά όλες τις φυλάξεις, στις οποίες να διαθέτει συγκεκριμένο αριθμό αστυνομικών ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας , όπως αυτό θα έχει κριθεί απο επιτροπή.
Μήπως πρέπει να εισαχθεί και μια διάταξη νόμου που να προβλεπει οτι απαγορεύεται υπηρεσίες επιπέδου τμήματος να έχουν κάτω του 80% της οργανικής δύναμης του.
   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής