«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 10

Εχθές 11

Εβδομάδα 45

Μήνας 199

Σύνολο 44233

Currently are 3 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

nikolaou kanellosΣυναδέλφισσες και συνάδελφοι, το 2016 ουσιαστικά ήταν ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της παρούσας σύνθεσης του Δ.Σ της Ένωσης μας.  Ήταν ένα έτος που όλοι μαζί παλέψαμε , αγωνιστήκαμε , αναδείξαμε προβλήματα προτείναμε λύσεις, κάναμε παρεμβάσεις. 

Οι δράσεις μας ήταν αρκετές, μπορούσαμε να έχουμε κάνει και άλλες, αλλά δεν έγιναν όχι λόγω της αδιαφορίας μας, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου.

Τα μέλη του Δ.Σ της  Ενωσής μας υπηρετούν, όπως όλοι ξέρετε, σε μάχιμες Υπηρεσίες. Με πολύ κόπο και προσπάθεια συνδυάζουμε και τις δύο ιδιότητές μας.  

Καθημερινά συνομιλούμε με πολλούς συναδέλφους αξιωματικούς από διάφορες Υπηρεσίες, καταγράφουμε τα προβλήματά τους και είτε μέσω της Ομοσπονδίας μας, είτε με προσωπικές μας παρεμβάσεις προσπαθούμε για την επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν. 

Δώσαμε ένα δυνατό παρόν την 5η Φεβρουαρίου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας στην πλατεία Κολοκοτρώνη όπου βροντοφωνάξαμε ΟΧΙ στο ασφαλιστικό έκτρωμα και στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. 

Την 4η Φεβρουαρίου το προεδρείο μας συμμετείχε συμπαρατασσόμενο στην παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΓΕΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό.

Την 29η  Μαρτίου στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων της Ένωσής μας , ο Πρόεδρος μας και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ  επισκέφτηκαν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Ευβοίας όπου με το συντονισμό και τη βοήθεια από τη πολιτική και φυσική μας ηγεσία,  προσφέραμε τρόφιμα και παιχνίδια σε 500 παιδιά. 

Την 8η Μαΐου πραγματοποιήσαμε ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και πάλι για το ασφαλιστικό. Την ημέρα εκείνη, είχε γίνει η 

 

 

μεταφορά της γιορτής της εργατικής Πρωτομαγιάς , αλλά δυστυχώς εκείνη την  ημέρα ψηφίστηκε το ασφαλιστικό έκτρωμα – νομοσχέδιο που και σήμερα όταν το διαβάζεις ανακαλύπτεις νέες νάρκες στο απέραντο ναρκοπέδιο που ονομάζεται ασφαλιστικό. 

Την 21η Ιουνίου ο Πρόεδρός μας με τον Αντιπρόεδρο ΜΑΝΤΖΩΡΟ Ευάγγελο , τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΞΙΑ , ΠΛΑΤΙΑ Κωνσταντίνο συναντήθηκαν με την πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ και τον αναλογιστή ΜΠΕΤΣΗ Βασίλειο, με θέμα τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος λόγω της 2ετούς καθυστέρησης .

Κάναμε παρέμβαση τον Αύγουστο για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών ΕΛ.ΑΣ. Ακόμα περιμένουμε την υλοποιησή της. 

Την 1η Ιουλίου προσφέραμε οικονομική χορηγία προς περάτωση των εργασιών αναβάθμισης της παιδικής χαράς της κατασκήνωσης του ιδρύματος «Εξοχές ΕΛ.ΑΣ» στον Άγιο Ανδρέα.

Την 27η Σεπτεμβρίου κάναμε ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υ.ΕΘ.Α.  και απαιτήσαμε από την Κυβέρνηση την τήρηση των δεσμεύσεών της για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ περί της αποκατάστασης των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

Για τον ίδιο λόγο την 19η  Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας στο Γ.Λ.Κ.

Την 7η Δεκεμβρίου το Δ.Σ της Ένωσης μας συναντήθηκε με τον τότε κ. ΓΑΔΑ ,νυν Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος , του αναφέραμε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης δύναμης στα Α.Τ και Τ.Α , τα αλόγιστα μέτρα τάξης και ασφαλείας και ιδιαίτερα το πρόβλημα της απουσίας των Διοικητών Τμημάτων από τις Υπηρεσίες τους λόγω διάθεσής τους καθημερινά σε μέτρα.

Την 18η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Posidonio Music HallΧριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των μελών μας. 

 

 

 

Επίσης συμμετείχαμε στη Θεσσαλονίκη την 9η Σεπτεμβρίου στην ένστολη διαμαρτυρία των Ομοσπονδιών μας καθώς και την 10η Σεπτεμβρίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 

Κάναμε παρεμβάσεις είτε μέσω ανακοινώσεων είτε τηλεφωνικών επικοινωνιών για το μεγάλο θέμα της καθαριότητας των Αστυνομικών Υπηρεσιών. 

Αυτός ήταν ο απολογισμός της χρονιάς που μας πέρασε. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα . 

Έχουμε υποχρέωση έναντι των συναδέλφων μας, να αγωνιστούμε για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μας. 

Είναι αδιανόητο τα Τμήματα του κέντρου των Αθηνών να παραμένουν τη νύχτα κλειστά λόγω έλλειψης δύναμης. 

Είναι αδιανόητο να έχουμε παραδώσει τα Αστυνομικά Τμήματα στους αστυφύλακες που εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας με παντελή έλλειψη Αξιωματικών και Διοικητών. 

Είναι αδιανόητο οι Αξιωματικοί να χάνονται σε Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου και να απαξιώνουν να υπηρετήσουν σε Α.Τ και Τ.Α.

Είναι αδιανόητο Αξιωματικοί να μην έχουν ασκήσει διοίκηση αλλά να ζητούν να προαχθούν στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας του Σώματος. 

Είναι αδιανόητο Αξιωματικοί να προάγονται ως ανώτατοι και να μην υπηρετούν στην περιφέρεια. Υπάρχουν ανώτατοι που διοικούν τον οδηγό και τον υπασπιστή  τους  όταν κανονικά έπρεπε να διοικούν Νομό και Αστυνομικές Διευθύνσεις.  Έτσι έχουμε δώσει τη διοίκηση σε Διευθυντές και Υποδιευθυντές.  Πολλές φορές και σε αυτούς τους βαθμούς δεν υπάρχει διάθεση ανάληψης της Διεύθυνσης. 

Δεν πρέπει όλα αυτά και άλλα πολλά ,που δεν θέλω να αναφέρω λόγω οικονομίας του χρόνου ,  να αγωνιστούμε για να τα αλλάξουμε ; 

 

Όλοι μαζί μπορούμε.

Όλοι μαζί για μια νέα Αστυνομία.

Όλοι μαζί για μια ασφαλή κοινωνία. 

 

Σας ευχαριστώ πολύ ,  Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής