«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 12

Εβδομάδα 19

Μήνας 149

Σύνολο 44450

Currently are 13 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

sygkentr diamartyr asfalistiko 8 5 16Η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς, φέρνει άρον-άρον προς ψήφιση στη Βουλή, νέο μισθολόγιο με νέες περικοπές στους μισθούς μας, πέραν των ήδη δυσβάστακτων περικοπών που έχουμε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια και υπερβαίνουν το 35%.

Γιατί τι άλλο εκτός από μειώσεις μπορεί να σημαίνουν:

∙ Η πρόταση στο συμφωνηθέν μνημόνιο της κυβέρνησης με τους θεσμούς « εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων με την μεθοδολογία που εφαρμόστηκε στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσιών υπαλλήλων»,

 

∙ Και η κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου μέχρι και την Πέμπτη 18/05/2019 με διαδικασίες κατεπείγοντος, χωρίς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να έχουν ενημερωθεί επί των βασικών αρχών και λεπτομερειών που διέπουν το μισθολόγιο.

Ακόμα και αν ισχύουν οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι τυχόν μειώσεις θα καλυφθούν με τη λεγόμενη προσωπική διαφορά, είναι γνωστό πλέον και από την συνταξιοδοτική εμπειρία, όπου η προσωπική διαφορά περικόπτεται από 01/01/2019, ότι αυτή ( η προσωπική διαφορά) αποτελεί ουσιαστικά «πάσα» στους θεσμούς με την πρώτη ευκαιρία να την «πετσοκόψουν» μετά βεβαιότητος.

Η ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης είναι πασιφανής, καθόσον αντί να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που επιβάλλει την αποκατάσταση των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 όπως ρητά είχε δεσμευτεί, φέρνει προς ψήφιση νέο μισθολόγιο με νέες περικοπές. Όπως λέει και ο λαός μας «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι».

Ως εδώ και μη παρέκει. Πέραν των περικοπών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας με δηλώσεις του τύπου « δεν θα υπάρξει μείωση μισθών ούτε ένα ευρώ».

Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους και στα δικαστήρια και θα είναι αυτή που αρμόζει στον εμπαιγμό και την κοροϊδία που υφιστάμεθα.  

 

enaxia proedros grammateas

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής