«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 18

Εχθές 26

Εβδομάδα 119

Μήνας 295

Σύνολο 43915

Currently are 8 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Το περιοδικό μας  

Pages from Poaxia pdf 48o

   

Ο καιρός  

   
   

vrantzas rodos 2017Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

 

Κύριε πρόεδρε της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου,

Εκλεκτά μέλη του Δ.Σ.,

 

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμένα η πρόσκλησή σας να παρευρίσκομαι στην πρώτη Γενική Συνέλευση της Ένωσής σας, εκπροσωπώντας τους αξιωματικούς της μεγαλύτερης αριθμητικά ένωσης αξιωματικών της χώρας, που είναι η Ένωση Αξιωματικών Αττικής, και η οποία από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με την ένωσή σας, μετά την αδελφοποίηση των δύο ενώσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο όμορφο νησί της Ρόδου. Συνεργασία που εδράζεται στις αξιακές αρχές που διέπουν το συνδικαλιστικό κίνημα των αξιωματικών και έχει ως στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους, κυρίως αυτούς που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά μας, πολλές φορές υπό δύσκολες συνθήκες διαχειριζόμενοι εκτός των άλλων και το πολυσύνθετο πρόβλημα του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος.

Για να μην κουράσω το ακροατήριο θα αναφερθώ μόνο σε ένα θέμα, το οποίο έθιξε προ ολίγου μέσω SKYPE ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Κωνσταντίνος. Και αυτό έχει να κάνει με το μείζον θέμα της παραμονής των αξιωματικών στο Σώμα για τουλάχιστον τριάντα πέντε έτη και την επισήμανσή του ότι η επίλυση αυτού βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, με πολύ θετικά αποτελέσματα για τους αξιωματικούς.  Κατόπιν αυτού, εφόσον η τελική κατάληξη του θέματος με την έκδοση του αναγκαίου Προεδρικού Διατάγματος είναι θετική, φρονώ ότι θα πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα  τόσο στην φυσική και πολιτική ηγεσία που αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος, όσο και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κ. ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ Ιωάννη, ο οποίος με τη βαθιά γνώση του ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού λεγομένου νόμου «Κατρούγκαλου», έδωσε τη μάχη ενάντια στη φτωχοποίηση των αξιωματικών, που αποστρατεύονται αυτεπαγγέλτως με λίγα χρόνια υπηρεσίας και συνέβαλε αποφασιστικά στην επίλυση του θέματος, συμμετέχοντας ο ίδιος στις επιτροπές που το επεξεργάστηκαν.

Επίσης στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα πρέπει οπωσδήποτε να προβλεφθεί διάταξη αύξησης των ορίων ηλικίας αυτεπάγγελτης αποστρατείας στους βαθμούς : Αστυνομικός Διευθυντής από το  εξηκοστό (60)  έτος που ισχύει σήμερα, στα εξηντατρία (63)  έτη και Ταξίαρχος από τα εξηνταδύο (62) έτη στα εξηντατέσσερα (64). Και αυτό για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους αξιωματικούς, κυρίως αυτούς που εισήλθαν στην Σχολή Αξιωματικών σε σχετικά μεγάλη ηλικία, να εξαντλήσουν βαθμολογικά την ιεραρχία του Σώματος.

Φίλε Πρόεδρε, αγαπητά μέλη του Δ.Σ., εκλεκτές και εκλεκτοί συνάδελφοι, η Ένωση Αξιωματικών Αττικής με το ειδικό θεσμικό βάρος της είναι δίπλα σας συμπαραστεκόμενοι έμπρακτα στο δύσκολο έργο που επιτελείτε. Όλοι μαζί ενωμένοι και στοχοπροσηλωμμένοι στις αξίες που διέπουν το κίνημά μας, θα βαδίσουμε τους δύσβατούς δρόμους που είναι μπροστά μας.

Εύχομαι οι εργασίες της συνέλευσης, μέσα από τον δημιουργικό και γόνιμο διάλογο των συναδέλφων να προωθήσουν προτάσεις και λύσεις προς όφελος των συναδέλφων και του κοινωνικού συνόλου που υπηρετούμε.

Σας ευχαριστώ.

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής