«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 18

Εχθές 26

Εβδομάδα 119

Μήνας 295

Σύνολο 43915

Currently are 22 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Το περιοδικό μας  

Pages from Poaxia pdf 48o

   

Ο καιρός  

   
   

saea ksifoiΜε αφορμή την αυριανή ορκωμοσία των νέων Υπαστυνόμων Β’ της Σχολής Αξιωματικών και την επίδοση των Ξιφών τους από την Αυτού Εξοχότητα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε σε ένα θέμα, που στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορεί να φαντάζει ως έλασσον,  για τον αξιωματικό όμως σε συμβολικό επίπεδο είναι σημαντικό.

Αναφερόμαστε στην μη επίδοση των Ξιφών στις «σειρές» των αξιωματικών 2013, 2014 και 2015, οι οποίοι ορκίστηκαν και τους επιδόθηκαν «δανεικά» Ξίφη, τα οποία επέστρεψαν αμέσως μετά την ορκωμοσία τους και έκτοτε περιμένουν να τους επιδοθούν τα Ξίφη που δικαιωματικά τους ανήκουν.

Είναι αδιανόητο για ένα κράτος, έστω και στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, να μην μπορεί να εξασφαλίσει το αναγκαίο χρηματικό ποσό για την αγορά των Ξιφών.

Καλούμε τον κ. Αρχηγό του Σώματος, που καθημερινά καταδεικνύει την ευαισθησία και την αμέριστη συμπαράστασή του σε θέματα του προσωπικού και που υπό την Ηγεσία του την εκπαιδευτική περίοδο 2015-2016 και 2016-2017 επιδόθηκαν κανονικά τα Ξίφη στους νέους Υπαστυνόμους Β’, να αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με την πολιτική Ηγεσία και να επιδοθούν άμεσα τα Ξίφη στις προαναφερόμενες «σειρές» των αξιωματικών, αποκαθιστώντας έτσι μία αδικία των προηγουμένων ετών.

 

enaxia proedros grammateas

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής