«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 5

Εχθές 3

Εβδομάδα 17

Μήνας 104

Σύνολο 44649

Currently are 9 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

economic crisisΑνακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής για την ημερίδα που διοργανώνει η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας :

Την Δευτέρα 27/11/2017 και ώρα 08:30' η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας διοργανώνει ημερίδα, με την συμμετοχή επιφανών πανεπιστημιακών καθηγητών, με θέμα : «187 χρόνια νεοελληνικής ιστορίας: Οικονομικές κρίσεις, αίτια και τρόποι αντιμετώπισης αυτών – Συνέπειες στα θέματα Εθνικής Ασφάλειας της Χώρας».

Η πρωτοβουλία της Σχολής είναι εξαιρετικής σημασίας, καθόσον ελάχιστοι δημόσιοι φορείς (ίσως και ιδιωτικοί) έχουν θίξει αυτό το «καυτό» θέμα που ταλαιπωρεί τη χώρα μας από συστάσεώς της (αλλεπάλληλες χρεοκοπίες και οικονομικές κρίσεις, με σοβαρές συνέπειες στα θέματα της Εθνικής μας Ασφάλειας).

Η θεματολογία της ημερίδας δημιουργεί πολλές προσδοκίες, ότι θα αναδειχθούν και φωτιστούν πολλές σκοτεινές πλευρές των οικονομικών κρίσεων και χρεοκοπιών της χώρας, οι αιτίες και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, καθώς και οι συνέπειες που αυτές επέφεραν στα θέματα της Εθνικής μας Ασφάλειας και θα βοηθήσει να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, που θα βοηθήσουν όλους στην κατανόηση και των σύγχρονων προβλημάτων και μεγάλων θεμάτων που απασχολούν το παρόν και την πορεία της χώρας στο μέλλον, η οποία τα τελευταία 8 χρόνια βιώνει εκ νέου μία μεγάλη οικονομική κρίση, επί της ουσίας μία συντεταγμένη χρεοκοπία.

Η πρωτοβουλία αυτή ευχόμαστε να βρει μιμητές, καθώς μόνο με την εις βάθος διερεύνηση αυτών των φαινομένων μπορούν να αναζητηθούν τα αίτια της κακοδαιμονίας μας, ούτως ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη που μας οδηγούν σ’ αυτές τις καταστάσεις και να σταματήσουμε να επιρρίπτουμε διαχρονικά τις ευθύνες στους "κακούς ξένους", χωρίς να αναζητούμε τις δικές μας ευθύνες.
   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής