«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 10

Εχθές 11

Εβδομάδα 45

Μήνας 199

Σύνολο 44233

Currently are 7 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

kanellosΔιάβασα προσεκτικά το αναρτηθέν άρθρο στο διαδίκτυο, συνάδελφου Αξιωματικού,  με τίτλο «Θρησκεία, φύλο και σεξουαλικότητα .´Όταν η πίστη γίνεται ρατσισμός». Με όλο το σεβασμό σε οποιαδήποτε άποψη για οποιοδήποτε θέμα, παραθέτω μερικές σκέψεις  μου και ερωτήματα.

Στο όνομα της δημοκρατίας, της ελευθερίας της γνώμης και  της απαγόρευσης της λογοκρισίας που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα μπορεί κάποιος να εκφέρει την όποια γνώμη του. Μπορεί όμως, μέσω των απόψεων του, να προσβάλει και να προκαλεί   τα θρησκευτικά  πιστεύω και το θρησκευτικό συναίσθημα  του κάθε πολίτη και του κάθε συναδέλφου του;

Δεν γνωρίζω αν είχε την  πρόθεση , αλλά από την επικοινωνία που είχα με πάρα πολλούς συναδέλφους,   προκάλεσε την αγανάκτηση τους. Φρονώ ότι κανένας δεν  έχει δικαίωμα να θίγει με τον τρόπο του το θρησκευτικό πιστεύω κανενός. Επίσης,  φρονώ  ο συσχετισμός της θρησκείας μας με το ρατσισμό και τη σεξουαλικότητα ήταν τουλάχιστον  ατυχέστατος . Εξυπηρετούν  κάποιους ή κάποιες καταστάσεις, στην παρούσα χρονική στιγμή,  αυτές  οι απόψεις του;

Ως Αξιωματικοί θα πρέπει οι πράξεις και ο λόγος μας να είναι παράδειγμα για την κοινωνία και τους συναδέλφους μας. 

 
Νικολάου Κανέλλος
Γενικός Γραμματέας
Ένωσης Αξιωματικών Αττικής
   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής