«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 5

Εβδομάδα 17

Μήνας 126

Σύνολο 44908

Currently are 13 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

kanellos SkaiTvΟ μήνας Δεκέμβριος από όλη την εργατική τάξη,  αλλά και τους αστυνομικούς,  ήταν ο μήνας της χαράς, των αγορών , των δώρων και των εορτών.

       Μετά τις εφαρμογές των μνημονίων, των μισθολογικών  περικοπών και την εξαφάνιση των δώρων, ο  Δεκέμβριος έγινε ο μήνας των ατελείωτων χαρατσιών και πληρωμών του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος, των τελών κυκλοφορίας και  των ασφαλειών οχημάτων.

      Ο φετινός Δεκέμβριος σηματοδοτεί τον οικονομικό εφιάλτη που θα ζήσουμε από δω και πέρα. Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ο κάθε αστυνομικός έμαθε μέσω των οικονομικών της αλχημείας, της δημιουργικής ασάφειας , των συμπληρωματικών επεξηγήσεων, των κλιμακίων και των κατηγοριών ότι έγινε φτωχότερος.

      Οι ευτυχώς ελάχιστοι ειδήμονες των οικονομικών που επιζητούν την επιβράβευση γιατί βρήκαν επακριβώς τις μισθολογικές μας  μειώσεις,  μας προκαλούν τουλάχιστον αγανάκτηση και θυμό.

     Ως Γ.Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής δηλώνω ότι η Ένωσή  μας είναι στον ίδιο διεκδικητικό δρόμο με όλες τις Ομοσπονδίες των Ενστόλων.

   Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι αντισυνταγματικός γιατί δεν υπολόγισε και δεν σεβάστηκε  τις αποφάσεις της ολομέλειας του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου 2012.

     Ως Αξιωματικοί δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε ούτε ένα ευρώ μείωση σε κανέναν αστυνομικό ανεξαρτήτου βαθμού. Το είχε πει με ξεκάθαρο λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, ο Γιάννης Κατσιαμάκας , από τη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο του 2016.

    Όλοι μαζί , σαν μία γροθιά,  χωρίς διαχωριστικές κλίμακες και κατηγορίες, θα παλέψουμε για την επιβίωση μας. Καλούς αγώνες για μας  , καλές γιορτές για τους μνημονιακούς.

      

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής