«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 0

Εχθές 7

Εβδομάδα 25

Μήνας 116

Σύνολο 45078

Currently are 8 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

kanellos SkaiTvΜετά τον απόηχο των, υποτιθέμενων, ετήσιων κρίσεων Αξιωματικών Αστυνομίας εκδόθηκε, λίγο πριν την ανακοίνωση των τοποθετήσεων των Ταξιαρχών και Αστυνομικών Διευθυντών, το Π.Δ 6/18 ( ΦΕΚ Α ´  11/25-01/2018) για να ρυθμίσει θέματα αστυνομικού προσωπικού.

Στην παρούσα στιγμή δεν θα σχολιάσω τις αλλαγές που επιφέρονται ως προς τον τρόπο αξιολόγησης  των Αξιωματικών μέσα από τις διατάξεις του Π.Δ, αλλά είμαι υποχρεωμένος, μετά την ανησυχία όλων των συναδέλφων, να αναφερθώ στο άρθρο 26.

Δίνεται το δικαίωμα να μετατίθεται Αστυνομικός Υποδιευθυντής ο οποίος έχει συμπληρώσει τουλάχιστον δύο (2) έτη στον κατεχόμενο βαθμό, σε Υπηρεσία άλλης περιοχής μετάθεσης, εντός της ίδιας Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης  ή σε Υπηρεσία όμορης περιοχής μετάθεσης της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δηλαδή χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς κριτήρια – υπηρεσιακά, κοινωνικά,οικογενειακά - θα έχουμε μεταθέσεις Υποδιευθυντών ;

Επανερχόμαστε σε εποχές και νοοτροπίες δεκαετίας 80 και 90 ;

Μήπως δίνεται το δικαίωμα ακόμα και σε πολίτες - κομματάρχες να διατάζουν τις μεταθέσεις αυτές ;

Όλα αυτά τα χρόνια , μέσω του συνδικσλιστικού μας κινήματος είχαμε καταφέρει τουλάχιστον να υπάρχει ηρεμία στους συναδέλφους μέχρι και το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.

Αν υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένες Αστυνομικές Διευθύνσεις με  υπεράριθμους Υποδιευθυντές και σε άλλες να υπάρχει έλλειψη, το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από εμάς αλλα από το Αρχηγείο μας που διέταζε τις μεταθέσεις χωρίς να εξετάσει τι θα συμβεί στο μέλλον σε μια Αστυνομική Διεύθυνση αλλά κοντόφθαλμα εξυπηρετούσε τα « δικά μας παιδιά».

Αποσύρεται το άρθρο 26 και μέσω της Ομοσπονδίας μας ας γίνει ένας ειλικρινής διάλογος .

Έχετε υποχρέωση να διασφαλίσετε την εργασιακή ηρεμία των συναδέλφων μας και να μη δίνεται δικαίωμα στον  οποιονδήποτε να μας κουνάει απειλητικά το δάκτυλο. 

 

Κανέλλος Νικολάου
Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής
   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής