«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 12

Εβδομάδα 19

Μήνας 149

Σύνολο 44450

Currently are 4 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

kanellos SkaiTvΜετά την αναίτια και καταστροφική μείωση κατά 6.700 από την   οργανική  δύναμη  των αστυφυλάκων αλλά και την μη εισαγωγή δοκίμων  αστυφυλάκων για δύο χρόνια στις αστυνομικές σχολές, ήρθε η εύκολη λύση για την κάλυψη της έλλειψης δύναμης. Η χρησιμοποίηση των δοκίμων αστυφυλάκων που στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης, θα εκτελούν κανονικά τα καθήκοντα  του αστυφύλακα αλλά θα πληρώνονται ως δόκιμοι.

 

          Μαύρη εργασία λογίζεται, που παρά τις οδηγίες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για αποκλειστική διάθεση των δοκίμων για πρακτική άσκηση,  λόγω της προαναφερόμενης έλλειψης, συνεχίζεται η παράνομη διαθεσή τους σε αποκλειστικες υπηρεσίες σκοπών αστυνομικών καταστημάτων, αλλά και  σε μέτρα τάξης.

         Ποιοι συνηγορούν σε αυτό το καθεστώς; Μα φυσικά οι ταλαίπωροι κ.κ Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων. Λόγω της συνεχιζόμενης και αδικαιολόγητης διαθεσής των ιδίων σε μέτρα τάξης πάνω από 20 ημέρες το μήνα , έχουν μετατραπεί σε επισκέπτες Υπηρεσιών από Διοικητές αυτών. Εκτός αυτού διατάσσονται να διαθέσουν πολλούς  αστυφύλακες σε μέτρα τάξης και φυσικά θα πρέπει  να έχουν διαθέσει σκοπό καταστήματος και σκοπό κρατητηρίων. Καίτοι απαντούν αδυναμία διάθεσης οι προϊστάμενες Υπηρεσίες απαιτούν πιστή συμμόρφωση στα διαττασόμενα,  χωρίς να δίνουν λύσεις στο πρόβλημα αλλά να το επιδεινώνουν. Έτσι αναγκάζονται να παρανομούν και να είναι τα εξιλαστήρια θύματα σε κάθε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

     Πολλάκις έχουμε επισημάνει ότι θα πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση των στόχων καθώς και ο τρόπος φύλαξης των.

      Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Όλοι γνωρίζουν ότι υπολειτουργούν όλες οι Υπηρεσίες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ο κοινός παρανομαστής στα  Τμήματα,  τις κεντρικές Υπηρεσίες , τις διμοιρίες Υ.ΜΕ.Τ και Υ.Α.Τ είναι η έλλειψη δύναμης.

     Με copy paste διαταγές, χωρίς αποτίμηση και συνεχή επανεκτίμηση,  θα έχουμε άσκοπη διάθεση αστυνομικών δυνάμεων, καταπόνηση του προσωπικού, αφύλακτες περιοχές,  ανασφαλείς   πολίτες αλλά και συνέχιση περιστατικών τραυματισμών συναδέλφων που διατίθονται για την «προπόνηση των μπαχαλάκηδων» κάθε Παρασκευή -Σάββατο και τις Αργίες .

      Κάτω από το χαλί δεν χωράνε άλλα προβλήματα. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων, λύσεις υπάρχουν, τόλμη χρειάζεται.

 

Κανέλλος Νικολάου
Γεν. Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής

 

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής