«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 12

Εβδομάδα 19

Μήνας 149

Σύνολο 44450

Currently are 20 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

sygkentr diamartyr asfalistiko 8 5 16Η πλειοψηφία της οργανικής δύναμης των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας διατίθεται καθημερινά  σε φυλάξεις ακίνητων στόχων και επισήμων προσώπων. Η εναπομείνασα δύναμη  καταγράφει κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες και διάφορα άλλα περιστατικά. Έτσι τα Τμήματα λόγω της έλλειψης δύναμης έχουν μετατραπεί σε Καταστήματα Καταγραφής Περιστατικών.

         Όπως όλοι γνωρίζουν το βράδυ η πλειοψηφία των Τμημάτων δεν λειτουργεί. Η υποτιθέμενη αναδιοργάνωση των Τμημάτων έγινε για την εξοικονόμηση δύναμης. Αυτό μόνο στη θεωρία ισχύει, γιατί από τη μία πόρτα επιστρέφει η δύναμη και από την άλλη πόρτα βγαίνει για να διατεθεί σε νέες φυλάξεις και σε πολλά αλόγιστα και χωρίς σχεδιασμό μέτρα τάξης και ασφάλειας.

          Σχεδόν κανένα Τμήμα δεν διαθέτει δυνάμεις για περιπολίες στην περιοχή του, άλλωστε και με τι οχήματα ;

         Πριν πολλούς μήνες οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. αναπλήρωναν την έλλειψη αυτή. Τώρα η πλειοψηφία και  των ομάδων αυτών διατίθονται σε φυλάξεις στόχων ή παραμένουν ακινητοποιημένες λόγω των μη λειτουργικών μηχανών τους.

         Το αποτέλεσμα οδυνηρό, τεράστιες περιοχές αφύλακτες, βορά στις διαθέσεις και τις ορέξεις διαφόρων εγκληματιών.

            Εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή κάποιοι επονομαζόμενοι ως « επαναστάτες» και «αγωνιστές» προχώρησαν σε επίθεση με χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής.

            Η υπομονή και η ανοχή μας εξαντλείται. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Αλλάξτε τον τρόπο αστυνόμευσης των περιοχών. Ο φορολογούμενος πολίτης ζητά δικαίως ασφάλεια για τον ίδιο, την οικογένειά του και την περιουσία του. Ο Έλληνας Αστυνομικός συνεχίζει να εργάζεται με το φιλότιμο και να ζητά τα αυτονόητα.

           Πότε θα  πάρετε  τις γενναίες αποφάσεις για να προχωρήσουμε σε μια αστυνόμευση του 21ου αιώνα;

       Τώρα ήρθε η ώρα των αλλαγών, τολμήστε και διατάξετε.

 

enaxia proedros grammateas
   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής