«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 5

Εβδομάδα 17

Μήνας 126

Σύνολο 44908

Currently are 8 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

kanellos           Η Αστυνομική Ακαδημία  την 08/02/2018 διαβίβασε το έγγραφό της που είχε θέμα «Ετήσιο Πρόγραμμα CEPOL έτους 2018 – Εθνικός Προγραμματισμός συμμετοχής εκπαιδευομένων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της CEPOL» προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης  Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου μας και ζήτησε να διαβιβαστεί σε όλες τις Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, επιπέδου Διεύθυνσης, προς πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση του προσωπικού τους, προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή των υποψηφίων από την Ηγεσία μας, το αργότερο έως την 15/3/2018.

 

        Άμεσα, την 16/3/2018 η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου εξέδωσε διαταγή μετά από 36 ημέρες και μάλιστα μία ημέρα μετά από την αρχική οριζόμενη καταληκτική ημερομηνία ορίζοντας νέα ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενδιαφερομένων μέχρι την 22/3/2018.

         Το Τμήμα Ασφαλείας και Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ, πιο άμεσα, μετά από 6 ημέρες, την 16:00 ώρα της 21/3/2018 την απέστειλε στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ζητούσε άμεση ενημέρωση έως την 20:30 ώρα της ιδίας ημέρας, η οποία με τη σειρά της,πράγματι άμεσα, την κοινοποίησε στις Υποδιευθύνσεις και τα Τμήματα Ασφαλείας και ζήτησε υποβολή των αιτήσεων έως την 23:00 ώρα της ιδίας.

                ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ :

  • Ποιος θα μας απαντήσει ειλικρινά γιατί χρειάστηκαν 42 ημέρες για να λάβουμε γνώση του εγγράφου της Αστυνομικής Ακαδημίας για να μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι Αξιωματικοί;

  • Χρειάζεται όλη αυτή η γραφειοκρατία και ποιους εξυπηρετεί;

  • Υπήρξε αδιαφορία ή εσκεμμένη καθυστέρηση;

  • Υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για  να ενημερωθούν οι επιχειρησιακοί Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής;

  • Θα συνεχιστεί να ορίζονται στα σεμινάρια επιτελικοί Αξιωματικοί και όχι οι καθ ύλην αρμόδιοι  επιχειρησιακοί Αξιωματικοί;

  • Επειδή δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη, τι μέτρα  θα παρθούν για την αλλαγή αυτής της κατάστασης;

 

             Θα περιμένουμε  τις διευκρινιστικές απαντήσεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας υποτιμά και δεν θα ανεχτούμε ανάλογες εις βάρος μας μειωτικές συμπεριφορές.

 

Του Γεν. Γραμματέα της ΕΝ.ΑΞΙ.Α.
Α/Υ΄ κ. Κανέλλου ΝΙΚΟΛΑΟΥ
   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής