«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 5

Εβδομάδα 17

Μήνας 126

Σύνολο 44908

Currently are 6 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

          kanellos SkaiTvΜε τις τελευταίες διαταγές της Γ.Α.Δ.Α. εμφανίστηκε «νέος πάτος» στο βαρέλι της συνεχούς υποβάθμισης των Αξιωματικών. Ύστερα από διάφορες ακτιβιστικές ενέργειες ή παραστάσεις διαμαρτυριών σε ευπαθή στόχο, που είναι τελευταία στην επικαιρότητα, διατάχθηκε η φυλαξή του σε κυλιόμενη βάρδια από Αστυνομικό Διευθυντή ή Αστυνομικό Υποδιευθυντή από όλες τις Διευθύνσεις της Γ.Α.Δ.Α.Για τα προσχήματα από σκοπό τον ονόμασαν «επικεφαλής» των διατιθέμενων δυνάμεων για να εφαρμόσει κατά περίπτωση τις νόμιμες διαδικασίες, σύμφωνα και με τις δοθείσες προφορικές εντολές-οδηγίες.

       Επειδή ουσιαστικά οι εντολές είναι η πληροφοριακή κάλυψη και στη συνέχεια η «σιγή ασυρμάτου»

διερωτώμεθα :

  • Δεν μπορεί το ρόλο αυτό να αναλάβει κατώτερος αξιωματικός;

  • Δεν μπορεί να συντονίσει τις δυνάμεις αυτές, όταν αυτό χρειαστεί, ο επόπτης της Διεύθυνσης;

  • Γιατί καταστρατηγείται η εντολή του κ.Υπουργού μας, την οποία είπε και στην Ομοσπονδία μας, να μη διατίθονται οι κ.κ Διοικητές των Τμημάτων σε μέτρα τάξης και ασφαλείας εκτός της περιοχής αρμοδιότητας των Τμημάτων τους;

  • Γιατί συνεχίζεται η λάθος νοοτροπία «έβαλα Διευθυντή τι άλλο να κάνω;»

     Αυτά είναι ζητήματα που μας υποβαθμίζουν και δυστυχώς την υποβάθμιση αυτή τη δημιουργούμε μόνοι μας. Ήρθε ο καιρός να σταματήσουν η κατάσταση  αυτή και οι σπασμωδικές κινήσεις.

 

Α/Υ΄ Κανέλλος Νικολάου
Γεν. Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Αττικής

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής