«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 12

Εβδομάδα 19

Μήνας 149

Σύνολο 44450

Currently are 6 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

GADAΣήμερα 29 Μαρτίου, το προεδρείο της Ένωσής μας και ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, κ. Κατσιαμάκας Ιωάννης, συναντήθηκαν με τον Γ.Α.Δ.Α , Υποστράτηγο κ. Παπαζαφείρη Χρήστο, προκειμένου να του εκθέσουν το πρόβλημα  των συνεχιζόμενων - καθημερινών μέτρων τάξης στα οποία διατίθενται οι κ.κ. Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων. Μέτρα τάξης εκτός περιοχής αρμοδιότητας των Τμημάτων τους, καθιστώντας τους έτσι επισκέπτες αυτών, αντί να ασκούν ουσιαστική διοίκηση, σύμφωνα με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές τους,  που απορρέουν από τους κανονισμούς του Σώματος.

Επίσης επισημάναμε ιδιαιτέρως, την θεσμική βαθμολογική υποτίμηση που υφίστανται Αστυνομικοί Διευθυντές και Υποδιευθυντές, που διατίθενται σε διατεταγμένη υπηρεσία, επί της ουσίας, φύλαξης ευπαθών στόχων σε κυλιόμενη βάρδια ως σκοποί, ασχέτως αν αυτοί  «βαφτίζονται ως επικεφαλής» από τις διαταγές.

Ο κ. Γενικός κατανόησε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα μέτρα που διατίθενται οι κ.κ. Διοικητές των Τμημάτων και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει για την ορθολογικότερη διάθεση καθώς και για την επαναξιολόγηση των μέτρων.

Για δε την τελευταία διαταγή, σχετικά με τη φύλαξη των ευπαθών στόχων,  εξέφρασε ότι δεν έγινε με κανένα σκοπό υποτίμησης των Αξιωματικών, αλλά λόγω των εξελίξεων και της επικαιρότητας το μέτρο αυτό είναι προσωρινό και σύντομα θα σταματήσει.

Ως Αξιωματικοί γνωρίζουμε τα  προβλήματα και τα βιώνουμε καθημερινά, παλεύοντας για την επίλυση αυτών που ανήκουν στην αρμοδιότητά μας και προωθώντας προτάσεις προς την ηγεσία για τα προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης από αυτήν. Ο αγώνας  συνεχίζεται για καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας.

enaxia proedros grammateas

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής