«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 12

Εβδομάδα 19

Μήνας 149

Σύνολο 44450

Currently are 12 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

nikolaou kan 2Όλες οι εξαγγελίες   για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις   στη χώρα μας διαρκούν το πολύ μία εβδομάδα. Τόσο διαρκούν τα φώτα της δημοσιότητας για  το επικοινωνιακό παιχνίδι. Μετά τεχνιέντως επανερχόμαστε στην προτέρα κατάσταση , μπορεί και σε χειρότερη από αυτήν. 

Τον κανόνα αυτόν ακολουθεί πιστά και ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πριν μερικές ημέρες   ανακοινώθηκε  ότι θα αποδεσμευτούν 800 αστυνομικοί από τις φυλάξεις – συνοδείες φυσικών προσώπων και ευπαθών στόχων με μοναδικό σκοπό να επιστρέψουν στις οργανικές τους Υπηρεσίες για να διατίθονται σε περιπολίες.

Ο αριθμός αυτός δεν μπόρεσε να καλυφθεί  παρά τις όποιες αλχημείες στο μέτρημα. Επικοινωνιακά όμως γνωστοποιήθηκε στον πολίτη ότι θα είναι πιο ασφαλής λόγω των νέων διατιθέμενων  περιπολιών.

Έρχεται όμως η  τελευταία διαταγή που εκδόθηκε για την προσωρινή μετακίνηση  συναδέλφων σε νησιά, για την ενίσχυση  των εκεί  Αστυνομικών Τμημάτων Αεροδρομίων λόγω της τουριστικής περιόδου, για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας.

Από ποιες Υπηρεσίες θα προέρχονται οι προσωρινά μετακινούμενοι  αστυνομικοί ; Φυσικά και  από  τις Υπηρεσίες που υποτίθεται ενισχύθηκαν από  την επιστροφή  των 800 αστυνομικών. Δηλαδή από την μια πόρτα μπήκαν , αν μπήκαν , και από την άλλη βγήκαν. Με την κατάσταση  αυτή  τα Τμήματα επιβαρύνθηκαν περισσότερο γιατί τώρα θα πρέπει να διαθέτουν και  περιπολίες.Για παράδειγμα σε κεντρικό Τμήμα δεν επέστρεψε κανένας αλλά μετακινούνται προσωρινά  8 αστυνομικοί για τα νησιά. Θα πρέπει όμως να διαθέτει περιπολίες. Με ποιους αστυνομικούς; 

Διερωτήθηκε κανένας πως  οι κ.κ Διοικητές  θα μπορέσουν  να ανταπεξέλθουν  στις υποχρεώσεις των  Τμημάτων τους; Που θα βρουν τους αστυνομικούς εν όψει των αδειών της θερινής περιόδου; Γνωρίζετε  ότι όταν  έκαναν τον προγραμματισμό για  τις άδειες θερινής περιόδου του τ.ε.  είχαν  υπολογίσει  ως παρούσα και τη δύναμη που προσωρινά μετακινείται;

Παλαιότερα είχα πει ότι ως Αστυνομία καταφέραμε να κάνουμε νέο μαθηματικό επίτευγμα. Μπορέσαμε να διαιρέσουμε το μηδέν,  να έχουμε πηλίκο και να μας μείνει και υπόλοιπο. Δυστυχώς με αυτό το υπόλοιπο θα πρέπει να λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες.

 

Κανέλλος Νικολάου
Γ.Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής 
   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής