«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 12

Εβδομάδα 19

Μήνας 149

Σύνολο 44450

Currently are 25 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

gada 800x450Πριν από 13 περίπου χρόνια αποφάσισα να αποχωρήσω με αίτηση μου από την ΔΑΕΕΒ, (μια υπηρεσία που  ομολογουμένως βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των αξιωματικών), με προορισμό το Τμήμα προστασίας κράτους και δημοκρατικού  πολιτεύματος. Την απόφαση μου στο πλαίσιο προσωπικής συζήτησης, την μετέφερα στον τότε Αστυν. Δν/τη κον. ΚΑΛΟΝΟΜΟ, αξιωματικό που εκτιμούσα ιδιαίτερα,   έμεινε έκπληκτος, μου είπε «ΒΑΣΊΛΗ είσαι τρελός, εκεί που θέλεις να πας δεν θα προλαβαίνεις να βγάζεις τα παπούτσια σου θα το μετανιώσεις πικρά». Δεκατρία περίπου  χρόνια μετά το διαπίστωσα, όλα αυτά τα χρόνια δεν προλάβαινα πράγματι να βγάλω τα παπούτσια μου. Ώρες ατελείωτες πιέσεις απίστευτες αντικείμενο με ποικίλες εκφάνσεις πολιτικές οικονομικές κοινωνικές, δεκεμβριανά του 2008 , ρατσιστικά, αθλητικά (η αθλητική και το τμήμα ρατσιστικής  έγιναν αργότερα) MARFIN δολοφονία ΦΥΣΣΑ, δολοφονία ΦΙΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, όλα ΥΚΑ 2Ο . ΠΡΟΣΑΓΩΓΈΣ  ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ σύνολο  13.000 άτομα. Έλεγαν όλοι «τι κάνεις εκεί στη λάντζα με τόσες σπουδές πιάσε ένα επιτελείο», εγώ σκεφτόμουν όμως αυτό που μου είχε πει όταν ήμουν νέος αξιωματικός ο ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ, ότι η αστυνομία είναι στο δρόμο και όχι γραβάτες και κουστούμια. Τις σπουδές μου τις έκανα για μένα και όχι για να πιάσω θέση σε ένα ήσυχο γραφείο.

 Αυτές τις σκέψεις μου και τις πεποιθήσεις μου τις μετέφερα καθημερινά στους συνεργάτες μου και τις επικοινώνησα μαζί τους και έγιναν σιγά σιγά και δικές τους, οι περισσότεροι αξιωματικοί και κατώτεροι  παρακινήθηκαν αποφάσισαν να σπουδάσουν και πήραν πτυχία. Το μοτο μας προέκυψε εύκολα « ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ» κάνουμε αυτό που όλοι δεν το θέλουν και αυτό είναι η δύναμη μας», Ομαδικότητα, δουλειά, ηθικό, επιστημοσύνη, τιμιότητα, πρωινά με συζήτηση σε ποινικά ζητήματα της προανάκρισης, διάδραστικότητα, δεν αποκλείουμε κανένα επενδύουμε στις δεξιότητες όλων. Το διαδώσαμε νέοι αξιωματικοί αποφάσισαν να έρθουν σε μια υπηρεσία που δεν ήθελε κανείς να πάει, το αλλάξαμε  δημιουργήσαμε μια κουλτούρα ομαδικότητας και συνεργασίας. Ο στόχος ξεκάθαρος να δημιουργηθεί μια υπεραξία μια παρακαταθήκη, που θα την εισπράξει η ελληνική αστυνομία και η κοινωνία, στελέχη και αξιωματικοί που όταν θα φτάσουν στο βαθμό και στη θέση μου θα είναι πολύ καλύτεροι μου σε όλα και κυρίως καλύτεροι άνθρωποι. Έτσι θεωρώ ότι γίνεται ο κόσμος που ζούμε καλύτερος, η αστυνομία ισχυρή και αποδεκτή στο κοινό, όταν στηρίζει την τιμιότητα την εργατικότητα και την αλληλεγγύη.  

Την 29-6-2018 τέλειωσα με  ένα ακόμα αυτόφωρο( από τα πολλά)   στελέχους ομάδας που απασχολεί συχνά την υπηρεσία, επέστρεψα στο σπίτι και πληροφορήθηκα από κατώτερο αστυνομικό ότι  η διοίκηση αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο μου στην υπηρεσία, για λόγους άγνωστους και αδιευκρίνιστους μέχρι τώρα.

Η μετακίνηση μου στο Τ.Α ΜΟΣΧΆΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ αποφασίστηκε, μια απόφαση που με λυπεί βαθειά  κυρίως για το μήνυμα που δίνει στους συνεργάτες μου, διότι έλεγα πάντα….

- όποιος είναι τίμιος και δουλεύει αμείβεται,

κάποιοι από αυτούς έξαλλοι μου είπαν

- Δ/ντα δεν είναι όπως μας τα είπες τελικά.

-Μα γιατί τους ρώτησα, εγώ ανταμείφτηκα με την εκτίμηση που κέρδισα όπως  εσάς, το καλύτερο.

Ελπίζω να συμφώνησαν.

Καλέ μου φίλε Γιώργο δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, όσο και αν η απόφαση των προϊσταμένων μου με λυπεί βαθειά,  από οποιαδήποτε θέση, από το μικρό και ασήμαντο για τους μεγαλοσχήμονες Τ.Α ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΎ, ή από όπου αλλού αποφασίσει η υπηρεσία,  εγώ και οι νέοι συνεργάτες μου θα παλεύουμε για ένα κόσμο δικαιότερο και για μια αστυνομία αξιοκρατική .

Ότι και να γίνει τελικά, βρίσκω την ευκαιρία να πω Ευχαριστώ από καρδιάς  στους συνεργάτες μου, όλους τους αστυνομικούς του τμήματος προστασίας κράτους και δημοκρατικού πολιτεύματος και ολόκληρης της ΥΚΑ για την βοήθεια και την αμέριστη στήριξη που μου πρόσφεραν όλα τα χρόνια και τους παροτρύνω να μην απογοητεύονται, να συνεχίσουν αυτό που αρχίσαμε και να το βελτιώσουν γιατί όλα για  κάποιο λόγο συμβαίνουν. Επίσης ευχαριστώ όλους τους διατελέσαντες διοικητές ΥΚΑ που με περιέβαλαν πάντα με εμπιστοσύνη.

Βασίλειος ΜΠΕΡΤΑΝΟΣ

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής