«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 10

Εχθές 11

Εβδομάδα 45

Μήνας 199

Σύνολο 44233

Currently are 16 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

kanellosΚάθε χρόνο,έτσι και φέτος,  τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου ανακοινώνονται οι τακτικές μεταθέσεις των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι μεταθέσεις  γίνονται είτε  με το σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων  (μόρια) είτε εκτός συστήματος αντικειμενικών κριτηρίων. Οι  μεταθέσεις  (χωρίς μόρια) γίνονται    για πολλούς λόγους και όλες   επικαλύπτονται με τη φράση για «υπηρεσιακούς λόγους».

Στον απόηχο των μεταθέσεων πάντα υπάρχουν οι συζητήσεις  για την αναζήτηση αυτών των  « υπηρεσιακών λόγων».

Κάτω από αυτή την αδιαφανή φράση υποκρύπτονται τα αίτια που λίγοι μαθαίνουν αλλά και δεν ανακοινώνονται σχεδόν ποτέ στον μετατιθέμενο Αξιωματικό.

Ο  κανόνας  αυτός εφαρμόστηκε  και στις φετινές μεταθέσεις. Αξιωματικοί με λαμπρή καριέρα, με ζήλο για την εργασία τους ,  με πολλές υπηρεσιακές επιτυχίες, με ταύτιση του ονόματός  τους με την Υπηρεσία τους, το παράδειγμα προς μίμηση  τόσο για τους προϊσταμένους όσο και τους υφιστάμενους τους,  βρέθηκαν στη λίστα των μετατιθεμένων.

Κανένας  δεν απαντάει στο ερώτημα « γιατί έγινε η μετάθεση αυτή;» και όλοι  πέφτουν από τα σύννεφα, αγνοώντας τα αίτια της μετάθεσης .

                      Διερωτώμεθα:

  • Αφού δεν υπήρχε ούτε  πρόταση μετάθεσης  από τους άμεσα προϊσταμένους του Αξιωματικού αλλά και ούτε επιθυμία του ιδίου για αλλαγή Υπηρεσίας, γιατί αποφασίστηκε η  μεταθεσή του;
  • Ποιοι είναι αυτοί που έχουν τη δύναμη να ζητούν τη μεταθεση Αξιωματικού, ή τους αφήνουμε να νομίζουν ότι την  έχουν, εκτελώντας τις προσταγές τους;
  • Ποιο είναι το δίδαγμα που δίνεται σε  κάθε   Αξιωματικό  από τις μεταθέσεις αυτές; Να συνεχίσει   να δουλεύει ; Να μη δουλεύει ; Να φοβάται ; Να μη φοβάται; Να υποκύπτει ; Να μην υποκύπτει;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα περιμένουμε απάντηση μέσω των αποφάσεων που θα πάρει, στη  νέα συνεδρίαση, το Ανώτερο   Συμβούλιο  Μεταθέσεων για να    εξετάσει τα αιτήματα των μετατιθέμενων Αξιωματικών για την  τροποποίηση  ή την ακύρωση της  μετάθεσής  τους.

Περιμένουμε να αρθούν οι άδικες μεταθέσεις και επιτέλους να διευκρινίζονται με θάρρος και παρρησία ποιοι είναι οι «υπηρεσιακοί λόγοι».

 

Κανέλλος Β. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γ.Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής 
   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής