«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 10

Εχθές 11

Εβδομάδα 45

Μήνας 199

Σύνολο 44233

Currently are 2 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

kanellos SkaiTvΔιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής ή Διεύθυνση Αστυνομικών  Επιχειρήσεων Ελλάδας. Μάλλον δυστυχώς ισχύει το δεύτερο καίτοι  η ονομασία παραπέμπει σε Υπηρεσία που εδρεύει και έχει αρμοδιότητες το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Κατανοούμε την υποστήριξη των νησιών του Αιγαίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, όπως επίσης και την αντιμετώπιση του προβλήματος με το Χ.Υ.Τ.Α Λευκίμης Κέρκυρας.

Αύριο θα κατανοήσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί σε οποιοδήποτε πόλη της Ελλάδας που θα κληθεί η αστυνομία να αντιμετωπίσει.

Δεν κατανοούμε όμως γιατί  κυρίως οι διατιθέμενες δυνάμεις θα πρέπει να είναι από την Αττική και κυρίως από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης.  

Δεν κατανοούμε γιατί έξι διμοιρίες  είναι διατιθέμενες για υπηρεσία εκτός Αττικής.

Δεν κατανοούμε γιατί οι συνάδελφοι αυτών  των διμοιριών θα πρέπει να εργάζονται χωρίς τη χορήγηση ημερήσιων αναπαύσεων και με καθημερινή δωδεκάωρη εργασία.

Δεν κατανοούμε γιατί οι εναπομείνασες διμοιρίες στην Αττική συνεχίζουν να καλούνται να εκτελέσουν  τις  ίδιες υπηρεσίες, ίσως και περισσότερες, σε περίοδο θερινών αδειών.

Δεν κατανοούμε γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη η έλλειψη 4500 αστυνομικών από το λεκανοπέδιο Αττικής .

Δεν κατανοούμε γιατί δεν είχαν  ληφθεί υπόψη  τα προαναφερόμενα για την εισαγωγή τουλάχιστον 1000 αστυφυλάκων στις αστυνομικές σχολές, κατ’εξαίρεση των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Ζητάμε να κατανοήσετε ότι ο αστυνομικός είναι άνθρωπος με αντοχές, με όρια, με οικογενειακές και προσωπικές υποχρεώσεις.

Ζητάμε την ορθολογική διάθεση των δυνάμεων σεβόμενοι τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Ζητάμε την αλλαγή της αστυνόμευσης σύμφωνα με ισχύοντα στις Ευρωπαϊκές Χώρες.

Το όφελος θα είναι και για την κοινωνία και για την αστυνομία.

 

Κανέλλος Β. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Γεν. Γραμματέας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής
   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής