«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 0

Εχθές 5

Εβδομάδα 17

Μήνας 104

Σύνολο 44649

Currently are 4 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

vrantzasΤο τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιοι συνάδελφοι; προσπαθούν να διχάσουν τους συναδέλφους χρησιμοποιώντας για αυτό το σκοπό το βαθμολόγιο του αστυνομικού προσωπικού και τις στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί κυρίως στη δεκαετία του 2000.

Χωρίς να έχουν το θάρρος της υπογραφής τους, δρουν στο σκοτάδι, υπονομευτικά και διχαστικά, «γλείφοντας και χαϊδεύοντας» όλους τους συναδέλφους (Σ.Α.Ε.Α., Τ.Ε.Μ.Α., Ανθυπαστυνόμους), χωρίς επί της ουσίας να προτείνουν το οτιδήποτε.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να διχάσουν και βγάζοντας τις μάσκες, ενδεχομένως, στις προσεχείς εκλογές της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους τη σύγχυση και διχασμό που δημιουργούν, χωρίς βέβαια να υπολογίζουν ότι οι συνάδελφοι δεν «τρώνε κουτόχορτο» και γνωρίζουν πολύ καλά όλους μας, που με την υπογραφή μας και την παρουσία μας δίνουμε τον αγώνα όλα αυτά τα χρόνια. Με επιτυχίες και αποτυχίες, πάντοτε όμως στο φως και επώνυμα.

Ως προς το βαθμολόγιο ο υπογράφων έχει πάρει θέση επανειλημμένως θέτοντας «το δάκτυλο στον τύπο των ήλων». Και αυτή είναι σύμφωνη με τον ορθολογισμό και τις αρχές που οφείλει να πρεσβεύει ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να έχουν δικαίωμα στην εξέλιξη, γιατί αυτή είναι το σημαντικότερο κίνητρο για ατομική, υπηρεσιακή και κοινωνική πρόοδο.

Αυτή (η εξέλιξη) πρέπει να εδράζεται στις απαράβατες αρχές της αξιοκρατίας, της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πορείας του καθενός συναδέλφου. Ο αγώνας μας έχει στόχο να διορθωθούν οι στρεβλώσεις πολλών ετών και αυτό δεν είναι εύκολο. Σε κάθε περίπτωση, εξ αντικειμένου, θα απαιτηθούν χρόνια για να αποκατασταθεί η βαθμολογική ιεραρχία και κανονικότητα στον οργανισμό της Αστυνομίας.

Δυστυχώς θαύματα δεν μπορούν να γίνουν. Αυτό όμως δεν θα το κάνουν οι μασκοφόροι επιστολογράφοι, αλλά αυτοί που αγωνίζονται και προσπαθούν στο φως αναλαμβάνοντας και το κόστος των επιλογών τους.

Βασίλης Βράντζας Πρόεδρος 
Ένωσης Αξιωματικών Αττικής
   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής