«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 5

Εχθές 3

Εβδομάδα 17

Μήνας 104

Σύνολο 44649

Currently are 5 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

vrantzas vimaΠαρακολουθώντας τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις διαπιστώνω ότι οι δηλώσεις των αρμοδίων πολιτικών - κυβερνητικών παραγόντων, δείχνουν την έξοδο από τον στενό «κορσέ» των μνημονίων και πλέον μπορούμε να χαράσσουμε ελεύθερα (ή περίπου ελεύθερα) την οικονομική πορεία της χώρας, πάντοτε με τους ανάλογους περιορισμούς που επιβάλλει η γενικότερη κατάσταση της χώρας, έχοντας μάλιστα και υπερπλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Σκεφτόμενος καλόπιστα και εφόσον έχουν έτσι τα πράγματα, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και να αποδώσει στους εργαζόμενους και συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οφειλόμενα αναδρομικά χρηματικά ποσά των ετών 2012 (Αύγουστος) μέχρι και Δεκέμβριο του 2016. Επιπλέον να προβεί σε μεγάλες διορθωτικές ενέργειες στο μισθολόγιο που ψήφισε και εφαρμόζεται από 01/01/2017, καθώς με αυτό (το μισθολόγιο) όχι μόνο δεν εφαρμόζεται η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, αλλά αντιθέτως μειώνει περαιτέρω τις αποδοχές, κυρίως των χαμηλόβαθμων συναδέλφων. Δηλαδή «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι» κατά τη λαϊκή ρήση.

Η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ εν τω συνόλω της είναι αδιαπραγμάτευτη από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους των Σωμάτων Ασφαλείας και η κυβέρνηση υποχρεούται να την σεβαστεί και να την εφαρμόσει άμεσα, κάνοντας πράξη έστω και καθυστερημένα τις δεσμεύσεις της, χωρίς πλέον το φόβητρο της Τρόικας και των δανειστών.

 

Βασίλης Βράντζας
Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Αττικής

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής