«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 10

Εχθές 11

Εβδομάδα 45

Μήνας 199

Σύνολο 44233

Currently are 3 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

law 300x202Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί έντονη παραφιλολογία στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, σχετικά με την αναδρομική αξίωση και διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας που περικόπηκαν πλήρως με τον νόμο 4093/12, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να γίνονται θύματα επιτηδείων, που ενδεχομένως έχουν αλλότριους σκοπούς ή και παντελή άγνοια των πολύπλοκων νομικών θεμάτων που άπτονται του ζητήματος.

      Λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη νομοθεσία και την διαμορφωθείσα έως σήμερα νομολογία, τις γνωμοδοτήσεις εγκρίτων και εξειδικευμένων νομικών, σας γνωστοποιούμε τα κάτωθι :


1. Οι επικαλούμενες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσης διαφόρων κλάδων εργαζομένων και συνταξιούχων, προέρχονται από πρωτοβάθμια δικαστήρια και δεν είναι τελεσίδικες.


2. Δεν αφορούν στο σύνολο των κλάδων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

     Ενόψει των ανωτέρω και προς διασφάλιση των εννόμων συμφερόντων των συναδέλφων μας, θα αναμείνουμε την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, ώστε να διαμορφωθεί στέρεο νομολογιακό έδαφος για τις δικαστικές διεκδικήσεις μας. Μέχρι τότε υπάρχει νομική αβεβαιότητα και κενό που μπορεί να βλάψει τα συμφέροντα μας.

  
      Έως την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης ή απόφασης από ανώτατο δικαστήριο, η οποία θα καθιστά τη δικαστική διεκδίκηση σκόπιμη και εμφανίζουσα επαρκείς πιθανότητες ευδοκίμησης, προτείνεται η συμπλήρωση και   υπογραφή ενδεδειγμένης αίτησης, προς αναστολή της παραγραφής και η υποβολή αυτής στον αρμόδιο οικονομικό φορέα, που είναι η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού.


     Την αίτηση μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ και αφού τη συμπληρώσετε να την αποστείλετε στο mail της Ένωσης  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. μέχρι την 20-11-2018 προκειμένου να τις υποβάλουμε όλες μαζί στην Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού (ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ).

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής