«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 0

Εχθές 5

Εβδομάδα 17

Μήνας 104

Σύνολο 44649

Currently are 4 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

dikastirio1Με την είσπραξη των αναδρομικών ποσών, πολλοί συνάδελφοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τυχόν οφειλόμενα ποσά σε δικηγόρους από τις ατομικές προσφυγές διεκδίκησης δικαστικώς των αναδρομικών, που καταθέσαμε (όσοι καταθέσαμε) τις χρονικές περιόδους 2014-2015-2016.

Είναι γεγονός ότι ορισμένα δικηγορικά γραφεία στις αιτήσεις – προσφυγές που κατέθεσαν οι συνάδελφοι, προέβλεπαν ότι σε περίπτωση συμμόρφωσης της Πολιτείας με την απόφαση του ΣτΕ και καταβολής των αναδρομικών ποσών, πριν τελεσιδικήσουν δικαστικώς, θα παρακρατούνταν ένα ποσοστό 2-3%, προφανώς για δικαστικά έξοδα.

 

Η Ένωσή μας προνοώντας και θεωρώντας πολύ πιθανό το σενάριο  καταβολής των αναδρομικών ποσών , από την Πολιτεία, χωρίς να τελεσιδικήσει η δικαστική διεκδίκηση (όπως και έγινε) με το δικηγορικό γραφείο που «συμβληθήκαμε», θέσαμε ως απαραίτητη προϋπόθεση, η οποία έγινε δεκτή, να μην υπάρξει για τα μέλη μας αυτή η παρακράτηση. Συνεπώς όσοι συνάδελφοι – μέλη κατέθεσαν τις ατομικές προσφυγές μέσω της Ένωσής μας, δεν έχουν κανένα θέμα επιστροφής χρημάτων σε δικηγόρους.

Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και γνώση την αποστολή που μας έχουν αναθέσει τα μέλη μας, προασπίζοντας τα δικαιώματά των.

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής