«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 0

Εχθές 13

Εβδομάδα 0

Μήνας 138

Σύνολο 45319

Currently are 7 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

0c0e4806 voylh syntagma syllalhthrio makedonia 777x437Δυστυχώς στο χθεσινό μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, γίναμε μάρτυρες βίαιων επιθέσεων από ροπαλοφόρα ακροδεξιά  τάγματα εφόδου, εναντίον των ανδρών της Υ.Α.Τ. και της Υ.ΜΕ.Τ., μπροστά μάλιστα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, επιχειρώντας να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν τόσο άγρια και οργανωμένη που δεκάδες συνάδελφοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύτηκαν  στο 401 Στρατιωτικό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών. Προφανώς αυτοί που μας αποκάλεσαν «κρατικά σκουλήκια» στην πόλη του Άργους, αποφάσισαν να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις, με τις οργανωμένες δολοφονικές ενέργειές τους εναντίον των συναδέλφων αστυνομικών.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους νεαρούς συναδέλφους (ως γνωστόν οι άνδρες που στελεχώνουν τις υπηρεσίες αυτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πολύ νέοι στην ηλικία) για τον επαγγελματισμό τους, την ψυχραιμία τους και την εμπέδωση της τάξης απέναντι σε τόσο βάρβαρες επιθέσεις.

Δυστυχώς τα παιδιά αυτών των υπηρεσιών έχουν βρεθεί αρκετές φόρες στο «μάτι του κυκλώνα» και πολλές φορές άδικα, όλα αυτά τα πολύ δύσκολα μνημονιακά χρόνια της τελευταίας εννιαετίας. Είναι αυτοί όμως, που εργαζόμενοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και πέραν των ωραρίων τους, κατάφεραν και εμπέδωσαν την τάξη σε πάρα πολλές δύσκολες καταστάσεις, έχοντας απέναντί τους μπαχαλάκηδες κουκουλοφόρους (σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο) και κάθε είδους ακραία στοιχεία που επιχειρούν δια της βίας να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Αν μη τι άλλο, αξίζουν τον σεβασμό όλων μας και όχι «πετροβολήματος».

 

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής