«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 0

Εχθές 7

Εβδομάδα 25

Μήνας 116

Σύνολο 45078

Currently are 12 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

law 300x202Σε συνέχεια προγενέστερης ανακοίνωσής μας σχετικά με τη διεκδίκηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος θερινής αδείας, μετά από διαβούλευση με τους νομικούς μας συμβούλους επισημαίνουμε τα εξής:

- Η υπόθεση νομικά ακόμα δεν έχει τελεσφορήσει καθόσον αναμένεται η έκδοση της απόφασης της ολομέλειας του Σ.τ.Ε. (όπου παραπέμφθηκε για την οριστική κρίση, μετά την απόφαση του ΣΤ’ τμήματος του Σ.τ.Ε. που τις έκρινε αντισυνταγματικές) περί της συνταγματικότητας ή μη της περικοπής των δώρων και επιδομάτων, που έγινε με τον Ν. 4093/12.

- Πρόβλεψη επί της οριστικής κρίσης της ολομέλειας του Σ.τ.Ε. δεν είναι εφικτή καθώς οι απόψεις των νομικών διίστανται. Σαφώς όμως η απόφαση του ΣΤ’ τμήματος του Σ.τ.Ε., που έκρινε τις περικοπές αντισυνταγματικές, συμβάλλει στην εκτίμηση για πιθανή απόφαση και της ολομέλειας του Σ.τ.Ε., περί αντισυνταγματικότητας του Ν.4093/12.

- Μετά την κατάθεση των αιτήσεων διακοπής της παραγραφής του δικαιώματος καταβολής των αναδρομικών, στην οποία προβήκαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2018), ενέχει ο κίνδυνος, σε περίπτωση που οι περικοπές κριθούν αντισυνταγματικές και δεν έχουμε καταθέσει και ατομικές αγωγές, να απωλέσουμε το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης των δώρων και επιδομάτων (ετών 2017-2018 και δώρο Χριστουγέννων 2016)

-Βέβαια σε περίπτωση που το Σ.τ.Ε. κρίνει συνταγματικές τις περικοπές, οι τυχόν αγωγές που θα έχουμε καταθέσει καθίστανται ατελέσφορες.

Κατόπιν τούτων επαφίεται στη βούληση καθενός εξ υμών η κατάθεση ατομικής αγωγής.

Η Ένωσή μας (με τους νομικούς της συμβούλους) προς διευκόλυνση όσων συναδέλφων επιθυμούν να καταθέσουν αγωγή είναι έτοιμη να συνδράμει στην κατάθεση αυτών με καταληκτική ημερομηνία την 28/02/2019. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Ένωσής μας, Λ.Αλεξάνδρας αρ.173, Αθήνα – 4ος όροφος και στα τηλέφωνα 210-6460405 – 698 39 14 345 (Κος. Μαντζιώρος Ευάγγελος)..

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής