«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 0

Εχθές 13

Εβδομάδα 0

Μήνας 138

Σύνολο 45319

Currently are 4 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

poinikos kodikasΕνόψει των προτεινόμενων από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης μεταρρυθμίσεων για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα, και ιδίως της μετατροπής της κακουργηματικής πράξεως της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών σε πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα με προβλεπόμενη, μάλιστα, ανώτατη απειλούμενη ποινή τη φυλάκιση μόλις τριών ετών (!!!), η Ένωσή μας δεν μπορεί παρά να εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή της στην προδήλως επιδιωκόμενη εν προκειμένω υποβάθμιση της προστασίας του εννόμου αγαθού τόσον της σωματικής ακεραιότητας όσο και της ανθρώπινης ζωής, αφού ολοσχερώς παραβλέπεται από το νομοθέτη το γεγονός των συνεχών τραυματισμών συναδέλφων μας έως και θανάτων συμπολιτών μας (ιδ. χαρακτηριστικά υπόθεση εμπρησμού Τραπέζης MARFIN) εκ της ρίψεως βομβών τύπου μολότοφ.

Η εν λόγω τροποποίηση, περαιτέρω, σε συνδυασμό με την προτεινόμενη τροποποίηση/μείωση των ορίων των επαπειλούμενων ποινών, που αφορούν στην εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση, ενισχύουν έτι περαιτέρω το αίσθημα ατιμωρησίας τόσο στις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες του κοινού ποινικού δικαίου, όσο και στις ομάδες κουκουλοφόρων και «μπαχαλάκηδων», η παράνομη δράση των οποίων, τα τελευταία έτη, βαίνει συνεχώς κλιμακούμενη με τη συνεχή προσβολή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και την απειλή του υψίστου εννόμου αγαθού της ανθρώπινης ζωής. 

Κατόπιν τούτων καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να μην προωθήσει προς ψήφιση την τροποποίηση των ως άνω διατάξεων, διατηρώντας σε κάθε περίπτωση αφενός τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος της διάταξης 272 Π.Κ. ,αφετέρου το αυστηρότερο ισχύον πλαίσιο ποινής για τις πράξεις των διατάξεων 272 Π.Κ. και 187Α Π.Κ..

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής