«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 5

Εβδομάδα 17

Μήνας 126

Σύνολο 44908

Currently are 28 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

poreia athina 06 08 14ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ

Μετά από «κυοφορία» πολλών μηνών η κυβέρνηση δημοσιοποίησε το σχέδιο της για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος. Σύμφωνα με αυτό αντί να επιχειρηθεί η θεραπεία των άδικων και χρόνιων παθογενειών του συστήματος, αυτές μεγεθύνονται καθώς φορτώνονται όλα τα βάρη των ελλειμμάτων στις νεότερες γενεές και στους μελλοντικούς συνταξιούχους που θα εξέλθουν από 01-01-2016.

Οι ειδικοί  περί των ασφαλιστικών θεμάτων εκτιμούν ότι οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι πολύ μεγάλες και θα φτάνουν και το 35%, επιπλέον των μειώσεων που προηγήθηκαν τα τελευταία 6 χρόνια, παραβιάζοντας κατάφορα τις αρχές της ισότητας και αναλογικότητας, αλλά και της αλληλεγγύης των γενεών, οι οποίες πρέπει απαραιτήτως να διέπουν μια δίκαιη και βιώσιμη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Έτσι θα βιώσουμε τον απόλυτο παραλογισμό και αδικία, νυν συνταξιούχοι με 25 χρόνια εργασίας και πολύ μικρότερη ηλικία εξόδου από την υπηρεσία, να λαμβάνουν πολύ υψηλότερες συντάξεις από μελλοντικούς συνταξιούχους με 40 χρόνια εργασίας και μεγαλύτερη ηλικία συνταξιοδότησης.

    Βέβαια και τους νυν συνταξιούχους η κυβέρνηση τους «αναμένει στη γωνία» από το 2018, όπου σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε θα εξομοιωθούν οι συντάξεις τους με τους μελλοντικούς συνταξιούχους, μετακυλίοντας με αυτό τον τρόπο τις μειώσεις των συντάξεων των στο 2018.

    Σε κάθε περίπτωση η προτεινόμενη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης είναι άδικη ,αντιλαϊκή και βάρβαρη, καθόσον πετσοκόβει στην κυριολεξία τις συντάξεις , με αποτέλεσμα να χάνεται η 12η ,11η , 10η και ίσως η 9η σύνταξη λόγω των πολύ μεγάλων μειώσεων που επέρχονται με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

ΚΑΛΟΥΜΕ

    Όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποτρέψουμε, οι βάρβαρες και αντιλαϊκές προτάσεις της κυβέρνησης να γίνουν νόμος του κράτους, απαιτώντας μία δίκαιη και βιώσιμη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία θα σέβεται τους κόπους και την εργασία όλων μας, εργαζομένων και συνταξιούχων.

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής