«Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη,
το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις».
Francois- Marie Arouet (Voltaire)
Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της κοινωνίας της πληροφορίας, όπου ο πλανήτης μας έχει καταστεί ένα «μικρό χωριό» με την ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών και ειδήσεων, το νέο Δ.Σ. της Ένωσής μας έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή μας στον παγκόσμιο ιστό, με τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ιστοσελίδας, η οποία εκτός της άμεσης ενημέρωσης που θα παρέχει για τις δραστηριότητες της Ένωσης, θα αποτελέσει και έναν ανοιχτό δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας, δημοκρατικού και γόνιμου διαλόγου και κατάθεσης απόψεων και προβληματισμών για τα αστυνομικά και κοινωνικά δρώμενα, οι οποίες δε θα απηχούν απαραιτήτως τις θέσεις της Ένωσης.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, την οποία θεωρούμε καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος.
   
   
 
   

Επισκέπτες  

Σήμερα 1

Εχθές 5

Εβδομάδα 17

Μήνας 126

Σύνολο 44908

Currently are 9 guests and no members online

   

Πρωτοσέλιδα  


   

Ο καιρός  

   

Kρίσεις ΕΛ.ΑΣ.: Ασκήσεις ισορροπίας στο τεντωμένο σχοινί της Τρόικας

   

perikopes mis8wn3Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Από την μέχρι σήμερα ενημέρωσή μας, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, πρότεινε  νέες  δυσβάσταχτες  -  εξοντωτικές  περικοπές , οι οποίες  εφόσον  τελικά  ψηφισθούν από τη Βουλή, θα επιφέρουν  τεράστια  υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, καθώς θα μας οδηγήσουν σε  πλήρη  εξαθλίωση.

Δυστυχώς , αυτά που πάνε να θεσμοθετήσουν  ξεπερνούν  κάθε όριο αντοχής και ανοχής , καθώς οι  ονομαστικές μειώσεις των μηνιαίων αποδοχών μας , κυμαίνονται από 120 ευρώ για τους  χαμηλόμισθους  μέχρι  και  τα 650 ευρώ για τους υποτιθέμενους υψηλόμισθους.  Στα ποσά  αυτά  δεν περιλαμβάνονται η κατάργηση των δώρων (όσοι λάμβαναν) και  η μείωση της  νυχτερινής  απασχόλησης  από 2,93 ευρώ σε 2,60 ευρώ την ώρα.

Οι Κυβερνώντες  παρά τις προεκλογικές  τους  δεσμεύσεις ότι δεν θα γίνει καμιά περικοπή των μισθών μας , αλλά αντίθετα υπόσχονταν και αποκατάσταση αδικιών, ξεδιάντροπα πλέον προχωρούν σε νέες περικοπές που ξεπερνούν κάθε όριο αντοχής των ενστόλων.

<<Με πλήρη οργή και αγανάκτηση>>

Δηλώνουμε  κατηγορηματικά ότι  δεν  είμαστε διατεθειμένοι  να δεχθούμε την οικονομική  μας  εξαθλίωση , τον όποιο υποβιβασμό, και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την όποια πρόκληση.

Τονίζουμε ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε  μόνον εμείς οι εργαζόμενοι την κρίση.  Παρακολουθούμε τα δρώμενα και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πρωτόγνωρα δυναμική απάντηση σε όσους απεργάζονται την οικονομική  μας  εξαθλίωση  και  εργασιακή  μας  οπισθοδρόμηση.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι να είσθε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την όποια πρόκληση, με όποια μορφή αγώνα αποφασίσουμε.

Να δώσετε βροντερό παρόν όταν και όποτε χρειασθεί.

Δύναμή μας είσθε εσείς και η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη στα συνδικαλιστικά δρώμενα.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

   
© Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής